Íme egy igen egyszerű édes-csípős mázas csirke-recept! Többször készítettem már, ezúttal nem csak nálunk, de a vendégeinknél is sikert aratott. Talán még kevés is lett...
A máz hozzávalói:
5 evőkanál méz
5 evőkanál édes chiliszósz
3 gerezd fokhagyma (esetünkben egy egész fej)
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál szójaszósz
2 zöldcitrom leve, reszelt héja
A csirkecomb-filéket 4 darabba vágtam, sóztam, borsoztam, majd egy kevés olajjal kikent tepsibe fektettem. Megszórtam a tetejüket 2 nagy fej karikázott vöröshagymával.
Amíg 180 fokon 20 percig (fedetlenül) elősütöttem a husikat, addig bekevertem a mázat és összeraktam a köretet:
Tehát 20 perc után kihúztam a sütőből a husikat (ha esetleg fagyasztottak voltak előtte, és sok levet eresztettek, akkor érdemes leönteni róluk), meglocsoltam az alaposan elkevert szósszal.
A köret ezúttal:
1 fej (kb. 50 dkg) brokkoli - rózsáira szedve, még azokat is kettévágva, és a szárat is megtisztítottam és karikáztam
2 nagy fej lilahagyma gerezdekben
egy nagy fej karfiol fele rózsákra szedve
2 közepes répa kisebb hasábokra vágva
sóval, borssal szórva, kevés olívaolajjal meglocsolva összeforgatva... Alufóliával/sütőpapírral bélelt tepsiben eligazgattam, hogy a brokkolik vágott fele lefelé legyen, így finomra karamellizálódnak.
A légkeveréses sütőben 200 fokon a combokat fentre, míg a köretet 10 perccel utána alájuk toltam be (mindkettőt fedetlenül). A husiknak a 20 perces elősütés után 30 perc elég (félidőben lehet fordítani). Azért az ellenőrzés javasolt, hogy a villa könnyedén hatoljon a csontig.
Amikor a gusztára pirult combokat kivettem, áttettem grillező funkcióra a sütőt, és még 10 percig pirítottam a köretet (mivel a vendégeink éppen ekkor érkeztek, a sütés utáni, és a tányéros fotó lemaradt)...
A legjobban azt szeretem, mikor repetáznak!
1. Csirkemellet vágj fel kb 3x3 cm-es négyzetekre. 2. Bacont 2x2 cm-esre, majd apró vörös hagymákat négyfelé. 3. Húzd őket nyársra csirkemell, bacon, hagyma, csirkemell, b...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA snidlinget, jalapenot, paradicsomot és a bacont apróra vágjuk. A bacont kipirítjuk, leszűrjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, jalapenot, pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágni, zsíron üvegesre dinsztelni. A húst rátenni, megpirítani, hozzáadni a fűszereket. Felengedni annyi vízzel, hogy bőven ellepje és a mirelit kukoricát beletéve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy kevés olívaolajon a felszeletelt gombát megpirítjuk. Majd ezután a felszeletelt húst is kevés sóval és borssal lepirítjuk. A hagymát és paprikát (nekem fél zöld és fél piros vo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű