2 kg eper
40-60 dkg cukor (eper édességétől függ)
1 tk.citromsav
12 g pektin
Az epret feldarabolom, nem túl apróra, most 2 kiló volt. Kilónként 20-30 dkg cukrot (epertől függ) és 1 teáskanál citromsavat szórok rá, összekeverem és egy kicsit állni hagyom. Ezután felforralom. Amikor forr, 12 g pektint elkeverek egy kevés cukorral és az eperhez öntöm. Még 3-4 percig forralom,majd azonnal üvegekbe töltöm. 5 percre fejreállítom az üvegeket, majd mennek a szárazdunsztba.
Befőtt: 80 fokon 30 percig automatázni. Meggylé: 80fok / 20perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megmostam, meghámoztam, kockára vágtam, egy kis vízzel összeturmixoltam , a ringlót megmostam, kimagoztam, megfeleztem és az összes gyümölcsöt egy magas falú fazék összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot megmossuk és negyedeljük (ha kisebbek, elég csak felezni). Nagyobb méretű tálba tesszük, megszórjuk a sóval és finoman átkeverjük. Félórát pihentetjük, majd a leve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészített őszibarackot ízlés szerint feldaraboljuk. A vízbe beletesszük a kimért cukrot és a Dr. Oetker befőtt tartósítót, majd felforraljuk. A felforrt szirupba beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű