2 kg eper
40-60 dkg cukor (eper édességétől függ)
1 tk.citromsav
12 g pektin
Az epret feldarabolom, nem túl apróra, most 2 kiló volt. Kilónként 20-30 dkg cukrot (epertől függ) és 1 teáskanál citromsavat szórok rá, összekeverem és egy kicsit állni hagyom. Ezután felforralom. Amikor forr, 12 g pektint elkeverek egy kevés cukorral és az eperhez öntöm. Még 3-4 percig forralom,majd azonnal üvegekbe töltöm. 5 percre fejreállítom az üvegeket, majd mennek a szárazdunsztba.
A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk, és lereszeljük. Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet a levével együtt. Belefacsarjuk...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűMosás után a fügék tetejét, kis kalap szerűen levágtam. Azon a felükön tettem ezt velük, ahol a kocsánnyal a fához kapcsolódnak és ahol a jellegzetes fehér tejet bocsátják ki, miut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvákat megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy tűvel mindegyiket több helyen megszurkáljuk. Az ecetet a vízzel felfőzzük, és a fűszerekkel 5 percig lassan főzzük. A forró levet a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű