Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Eperlekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg eper
40-60 dkg cukor (eper édességétől függ)
1 tk.citromsav
12 g pektin

Elkészítés:


Az epret feldarabolom, nem túl apróra, most 2 kiló volt. Kilónként 20-30 dkg cukrot (epertől függ) és 1 teáskanál citromsavat szórok rá, összekeverem és egy kicsit állni hagyom. Ezután felforralom. Amikor forr, 12 g pektint elkeverek egy kevés cukorral és az eperhez öntöm. Még 3-4 percig forralom,majd azonnal üvegekbe töltöm. 5 percre fejreállítom az üvegeket, majd mennek a szárazdunsztba.

Eperlekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkini - ananászos
Cukkini - ananászos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Lecsó télire
Lecsó télire

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar cseresznye és a meggy befőzése
cseresznye és a meggy befőzése

A meggyet vagy a cseresznyét megmosom és kimagozom,,, 6-7 kiló meggyre szórok 1,5 kiló kr. cukrot....a cseresznyére kevesebbet,,, Összekeverem s addig hagyom állni míg megmo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Banánlekvár
Banánlekvár

"Szottyad" banán felhasználására. A banánokat megpucoljuk, villával összetörjük. Mehet hozzá a citromlé, a víz és a cukor, majd feltesszük főni, forrás után 5-10 percig főzzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk