menu

Családireceptkönyv.hu

Eperlekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg eper
40-60 dkg cukor (eper édességétől függ)
1 tk.citromsav
12 g pektin

Elkészítés:


Az epret feldarabolom, nem túl apróra, most 2 kiló volt. Kilónként 20-30 dkg cukrot (epertől függ) és 1 teáskanál citromsavat szórok rá, összekeverem és egy kicsit állni hagyom. Ezután felforralom. Amikor forr, 12 g pektint elkeverek egy kevés cukorral és az eperhez öntöm. Még 3-4 percig forralom,majd azonnal üvegekbe töltöm. 5 percre fejreállítom az üvegeket, majd mennek a szárazdunsztba.

Eperlekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erős pista
Erős pista

Ledaráljuk a paprikát, hozzáadjuk a sót és egy napot állni hagyjuk közben kevergetjük. Jól záródó üvegekbe tesszük, a tetejére celofánt teszünk.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Eper lekvár
Eper lekvár

A megtisztított epret összetöröm és elkezdjük főzni. Amikor már elfőtte a habját belerakjuk a cukrot és egy késhegynyi szalicilt. 1 dl citromlevet elkeverünk 1 zacskó zselével, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar ANANÁSZ
ANANÁSZ

Latin neve: (Ananas comosus) Az ananász, leveses, savanykás ízű gyümölcsöt terem, melyben egy fehérjeemésztést segítő enzim, a bromelain található, ezért a gyümölcs fogyasztása az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegyesvágott
Vegyesvágott

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk