250 g túró
200 g mascarpone
125 g tejföl
1 citrom
1 vaníliarúd
3 evőkanál porcukor
1 kg eper
1 dl cukorszirup
A túrót a mascarponéval és a tejföllel keverd simára, majd kapard bele a vaníliamagokat, facsard bele a citrom levét, add hozzá a porcukrot, és keverd lágy krémmé.
Tedd be a hűtőbe, amíg elkészíted az eperöntetet. A feldarabolt epreket turmixold le a cukorsziruppal. Szép, esztétikus poharakba kanalazd a krémet, zárd le az öntettel, majd tedd hűtőbe. Pár szem friss eperrel díszítheted a poharakat.
1. A tejet langyosítjuk, az egyik 1 dl tejben elkeverünk 1 kk cukrot, az élesztőt és 1 ek lisztet, majd hagyjuk 2x-esére megkelni. A másik 1 dl tejben elkeverjük a 6 tojássárgáját...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesElőző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük. A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 22x36 cm-es tepsit előkészítünk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, 10 dkg cukorral, vaníliás cukorral, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk (keksz, margarin, cukor, rum, kókuszreszelék, kakaópor), míg a cukor elolvad benne. A gesztenyemasszát áttörjük, és a margarinnal, cukorral, ru...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű