250 g túró
200 g mascarpone
125 g tejföl
1 citrom
1 vaníliarúd
3 evőkanál porcukor
1 kg eper
1 dl cukorszirup
A túrót a mascarponéval és a tejföllel keverd simára, majd kapard bele a vaníliamagokat, facsard bele a citrom levét, add hozzá a porcukrot, és keverd lágy krémmé.
Tedd be a hűtőbe, amíg elkészíted az eperöntetet. A feldarabolt epreket turmixold le a cukorsziruppal. Szép, esztétikus poharakba kanalazd a krémet, zárd le az öntettel, majd tedd hűtőbe. Pár szem friss eperrel díszítheted a poharakat.
Rétes nyújtás nélkül elkészítése a lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóval összedolgozzuk, kinyújtjuk, a kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt 6 dkg liszttel e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kakaós piskótát törd össze. Ez egyébként szuper felhasználása, ha van otthon olyan piskótád, ami már picit szárazabb, 2-3 napos és nem fogy. 2. A piskótamorzsát keverd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat összekeverjük, tálba öntjük és 190 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük. Lehet bele tenni gyümölcsöt. (meggy, szilva, eper, barack vagy diót is)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt vágd kisebb darabokra, és az aszalt gyümölcsök kivételével minden hozzávalót adj hozzá, turmixold össze. A folyékony tésztához keverd hozzá a felaprított aszalt gyümölcsö...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű