3 db tojás
1 ek.víz
80 g kristálycukor
1 ek.kakaó
1 ek.olaj
100 g rétesliszt
1/2 kk sütőpor
Krém:
250 g krémes túró
120 g kristálycukor
1 csomag vaníliapuding
300 ml tej
Tetejére:
1 kg eper
1 csomag piros tortazselé
A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, az olajat, végül a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, majd 180 fokon 20-25 percig sütjük.
A tejben feloldjuk a cukrot, hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük és sűrű pudingot főzünk. A kész pudingot kihűtjük. A túrót kézi mixerrel krémesre dolgozzuk, majd kanalanként belekeverjük a pudingot. A tölteléket a megsült tésztára kanalazzuk.
A túrós töltelékre rátesszük az epret, majd leöntjük a tortazselével. A tortazselét a csomagoláson szereplő útmutató szerint készítjük el. Saját tapasztalat, hogy érdemes betartani az útmutatót :)
A kész süteményt legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat!
A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kivajazott, kilisztezett tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A 6 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóporral, 1 mokkáskanál szódabikarbónával jól kikeverjük, majd óvatosan összekeverjük a 6 tojásfehérjéből felvert habbal. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojást a porcukorral 2-3 perc alatt simára keverjük, majd az olvasztott, de nem forró vajjal tovább dolgozzuk. Az apróra vágott csokit, a mogyorót és az aszalt gyümölcsöt meg a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű