Csokoládé ganache
200 ml állati tejszín (30% zsírtartalommal)
200 g étcsokoládé apróra törve
A tejszínt forraljuk fel, majd keverjük simára benne a csokoládét. Ez a mennyiség elegendő a torta betöltésére, és a későbbi áthúzására is. Tehát, ha langyosra hűlt a ganache, akkor keverjünk 3-4 evőkanállal az apróra tört maradék piskótához, és kenjük meg vékonyan a két lapot. A maradékot csomagoljuk el és tegyük hűtőbe
A piskótatésztából 4-5 kerek lapot sütünk. A krémhez a tejet a vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk, majd langyosra hűtjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és fe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a túrót a pudingport, melyben elkevertem a sütőport. Ha kész vajazott lisztezett tortasütőbe tesszük. 18...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA torta alapja zabkeksz, amit ledaráltam és 250 g-hoz adtam 125 g olvasztott vajat. Belesimítottam egy kapcsos tortaforma aljára, ment a hűtőbe, amíg a krém elkészült. 500 g ligh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA málnát a cukorral összefőzöm és lehűtöm. Beáztatom a zselatint bő hideg vízben. Felverem a tejszínhabot. Leszűröm a zselatint és felolvasztom (nem főzöm) A málnás masszába b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű