Csokoládé ganache
200 ml állati tejszín (30% zsírtartalommal)
200 g étcsokoládé apróra törve
A tejszínt forraljuk fel, majd keverjük simára benne a csokoládét. Ez a mennyiség elegendő a torta betöltésére, és a későbbi áthúzására is. Tehát, ha langyosra hűlt a ganache, akkor keverjünk 3-4 evőkanállal az apróra tört maradék piskótához, és kenjük meg vékonyan a két lapot. A maradékot csomagoljuk el és tegyük hűtőbe
Melegítsd be a sütőt 210 fokra. Szitáld egy tálba a tésztához szükséges porcukrot, és keverd össze a darált mandulával. Folyamatos keverés mellett add hozzá a tojásokat egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A puha vajat, a tejfölt és a cukrokat kikeverjük. 2. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és az ízlés szerinti citromlevet. 3. A túrót hozzákeverjük, ha nagyon darabos előtte kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézeskalácsos sajttortához először is a mézeskalácsot daráld le, vagy ha erre nincsen megfelelő eszközöd, akkor törd apró darabokra, mi úgy szoktuk csinálni, hogy lezárjuk egy ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSakktábla torta: A sütőporos liszthez hozzáadom a cukrot, a tejet, a vajat és a tojásokat! Csomómentesre összekeverem és két felé osztom. Az egyik felébe belerakom a vaníliaaromá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű