Csokoládé ganache
200 ml állati tejszín (30% zsírtartalommal)
200 g étcsokoládé apróra törve
A tejszínt forraljuk fel, majd keverjük simára benne a csokoládét. Ez a mennyiség elegendő a torta betöltésére, és a későbbi áthúzására is. Tehát, ha langyosra hűlt a ganache, akkor keverjünk 3-4 evőkanállal az apróra tört maradék piskótához, és kenjük meg vékonyan a két lapot. A maradékot csomagoljuk el és tegyük hűtőbe
1/2 l tejet felmelegítek, beleteszem a rumaromát, 3 evőkanál cukrot, és a vaníliás cukrot. Miután összekevertem, fogok egy csatos tortaformát, a babapiskótát egyenként beleáztatom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy szép félkör formájú üvegtálat kibélelek folpack fóliával. A piskótatekercset azzal a lekvárral töltöm, amit a krémtöltelékhez is használok, pl. eperlekvárral. A tekercset normá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét egy kanál cukorral kemény habbá verem. A lisztet elkeverem a sütőporral, vaniliás cukorral és a szerecsendióval. A tojássárgáját habosra keverem a cukorral, citroml...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepestészta A piskótához a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük az egész tojásokkal, hozzáadjuk az étolajat és a vizet, kikeverjük. A masszát nag...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű