50 dkg gesztenyemassza,
25 dkg darált keksz,
20 dkg margarin,
Babapiskóta
Krém:
9 dl tej,
3 vaníliapuding,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor
Tetejére: 3 dl tejszínhab
vagy 3dl Hulala
3 ek. p.cukor.
Az 50 dkg gesztenyét, a 25 dkg daráltkekszet, és a 20 dkg olvasztott rámát összegyúrom, és 1 centis lapot nyújtok.
A 9 dl tejjel megfőzöm a 3 vaníliáspudingot, (én tettem bele 1 van. cukrot, csak az íze miatt) és hűtöm közben néha keverek rajta.A 25 dkg rámát habosra keverem a 25 dkg p.cukorral, majd a kihűlt pudinggal jól összedolgozom.
A krémet ketté osztom, felét rákenem a gesztenyés lapra.A 1,5dl tejbe öntöm a rumot.
A babapiskótát a 1,5dl rumos tejbe megforgatom, (ne ázzon el) sorba ráteszem a krémre és rákenem a maradék pudingos krémet.
A 3 dl tejszínt kemény habbá verem és a végén adom hozzá a 3 kanál p.cukrot. Ha tejszínnel dolgozunk, adjunk hozzá 1 habfixálót.
Ha Hulalával dolgozunk, nem kell fixáló és szerintem cukor sem!A tejszínt rákenem a krémre, tetejére gesztenyét vagy csokit reszelek.
Kiadós, gyors, és finom!! 40 perc, és kész a süti.
Először készítettem és nem nyújtottam ki eléggé a gesztenyés masszát, ezért a krém is magasabb lett mint eredetileg . ja, és a babapiskóta is kimaradt véletlenül.???
Tortaformába is lehet készíteni. A gesztenyés alapot Folpack között könnyű nyújtani.
A tészta 180 fokon sül- nálunk ez az ideális hőfok- 8 perc A lisztes alap készítése : 0,5 liter tejbe 5 evőkanál lisztet keverünk, csomómentese keverjük habverő segítségével. Ezut...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéza piskótához: • 6 tojás • 6 kanál víz • 20 dkg kristálycukor • 14 dkg liszt • 1 csomag vaníliás cukor • 1/2 csomag sütőpor • 4 dkg dió a krém hozzávalói: • 1 csomag vaníli...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesTÉSZTA A lisztet, 25 dkg cukrot, szalalkálit, olajat, 2 tojás sárgáját és az egy tojást összedolgozzuk. A másik 25 dkg cukrot karamellizáljuk, felengedjük a tejjel, felmelegítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű