2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
Krém
2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
A gesztenyét, kekszet, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukor felével tejben sűrűre főzzük. Amíg hül, a cukor másik felével a margarint kihabosírjuk. A langyosra hűlt pudingot a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
Összegyúrom 4 lapot sütök /38×40/. Krém: 3 van.cukor,6 dl tej,3 ek liszt,3 ek cukor,3 tojássárgája. Ezeket sűrűre főzöm és belekeverem még melegen a 3 tojás felvert habját. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta elkészítése: A tojássárgákat kikavarjuk cukorral, és a felvert fehérjét a liszttel és a sütőporral együtt belekavarjuk. A tetejére szórjuk a meggyet, és megsütjük. Krém...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk. A lisztet óvatosan adagoljuk, annyi szükséges, amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen. Ezután 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként tégl...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes