menu

Családireceptkönyv.hu

Gyökér kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1,7 dkg élesztő
2 teáskanál só
4 dl HIDEG víz
2 evőkanál étolaj
Pici cukor

Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral elkevert hidegvízben feloldjuk.
A sót elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk az élesztős vizet és az olajat. Fakanállal egyneművé keverjük, majd folpakkal letakartuk. Hideg helyen (hűtöben) legalább 6 órát pihentetjük.
(Este bekeverem, reggel sütöm)
Reggel lisztezett deszkára kiborítjuk , kétfelé vesszük.
Kezünkkel ellapogatjuk hogy nelegyenek benne nagy buborékok.
Feltekerjük, a két végét ellentétesen megtekerjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
40 percet pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 210 fokra. A sütő aljába egy tálba tegyünk vizet hogy a sütő jó gőzös legyen.
Ha megkelt a kenyér 210 fokon 30-35 percet sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha teljeskiőrlésű kenyeret szeretnénk, akkor a Liszt 30 százaléka legyen teljeskiőrlésű liszt.
Lehet búza, graham..stb. Ki mit szeret!
Lehet hogy egy kicsivel több folyadékot vesz fel.

Gyökér kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Házi kenyér
Házi kenyér

A hozzávalokat összegyurjuk majd kelesztjük. Ha megkelt ujra átdolgozzuk, és ha ujra megkelt formázzuk és sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÓS RÚD
SÓS RÚD

Összegyúrjuk a hozzávalókat, duplájára kelesztjük, kb 14 részre vágjuk, 20 cm- es rudakra sodorjuk, tepsire sorakoztatjuk egymás mellé szorosan és ismét hagyjuk kelni. Ezután 10 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Anna Olson ciabatta
Anna Olson ciabatta

1. A kovász esetében keverjük össze a vizet, a kenyérliszt, a teljes kiőrlésű lisztet és az élesztőt egy tálban fakanállal, amíg egyenletesen nem keveredik (a biga sűrű lesz). Fedj...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyökérkenyér TangZhong-gal (Gábor a házipék)
Gyökérkenyér TangZhong-gal (Gábor a házipék)

1. TangZhong keverék elkészítése a hozzá járó lisztek és víz 3-5 percen át, gyors keverés melletti kb. 80C°-on történő összemelegítésével. A cél egy csomómentes zselés állag eléré...

Elkészítési idő: sok! :)
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk