menu

Családireceptkönyv.hu

Gyökér kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1,7 dkg élesztő
2 teáskanál só
3,5 dl HIDEG víz
2 evőkanál étolaj
Pici cukor

Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral elkevert hidegvízben feloldjuk.
A sót elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk az élesztős vizet és az olajat. Fakanállal egyneművé keverjük, majd folpakkal letakartuk. Hideg helyen (hűtöben) legalább 6 órát pihentetjük.
(Este bekeverem, reggel sütöm)
Reggel lisztezett deszkára kiborítjuk , kétfelé vesszük.
Kezünkkel ellapogatjuk hogy nelegyenek benne nagy buborékok.
Feltekerjük, a két végét ellentétesen megtekerjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
40 percet pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 210 fokra. A sütő aljába egy tálba tegyünk vizet hogy a sütő jó gőzös legyen.
Ha megkelt a kenyér 210 fokon 30-35 percet sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha teljeskiőrlésű kenyeret szeretnénk, akkor a Liszt 30 százaléka legyen teljeskiőrlésű liszt.
Lehet búza, graham..stb. Ki mit szeret!
Lehet hogy egy kicsivel több folyadékot vesz fel.

Gyökér kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mrs Smith
2 órás kenyér
2 órás kenyér

Egy tálban össze kell kutyulni a hozzávalókat. Nem kell dagasztani, csak annyira kell megkeverni, hogy összeálljon. (Én párszor átpörgettem rajta a robotgép dagasztókarát, de nem h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Dagasztás nélküli kenyér
Dagasztás nélküli kenyér

A liszthez keverjük a sót és az élesztőt, jól elkeverjük őket (mivel többet nem nagyon kell keverni). Hozzáöntjük a vizet, elkeverjük kanállal (8-10 fordulat), hogy eg...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kefíres lepény
Kefíres lepény

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Kifli
Kifli

Sütés előtt tejjel kentem le sütés után pici vajjal kentem át. Dagasztàs ➡️10perc pihentetés ➡️ formázás ➡️ 40 perc kelesztès ➡️220 fokos sütőben 25 -30 perc sütès

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk