•5 dkg vaj
•fél citrom
•2 evőkanál olaj
•3 dl tejszín
•1 evőkanál liszt
•2 gerezd fokhagyma
•só bors
•1 csm petrezselyemzöld
•1 halfilé személyenként
•1 csipet frissen őrölt szerecsendió
A halat besózzuk, vékonyan lisztbe forgatjuk, aranybarnára sütjük. Sütés közben tekerünk rá feketeborsot. A megsült halat tányérra szedjük, és félre tesszük. A serpenyőből kiöntjük az olajat, és felhevítjük benne a vajat. Beledobjuk a fokhagymát, petrezselymet, felöntjük tejszínnel és pár percig forraljuk. Ízesítjük citromlével, citromhéjával, és frissen őrölt szerecsendióval. Belefektetjük a halakat és egy két perc alatt összemelegítjük. Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk
Olajon a répát, az aprított fokhagymát és a babérlevelet megpirítjuk. Ezután beleszórjuk a száraz fűszert: citromos bors, sáfrány, kömény, só, majd a lecsöpögtetett garnélát hozzáö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA harcsát megtisztítjuk,beirdaljuk,sózzuk borsozzuk,és két órát pihentetjük hűtőszekrényben.Utána szalonnával megtűzdeljük,és kevés olajon tepsiben megsütjük.Egyidejűleg köré pakol...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. (Kb. 15-20 perc) A vöröshagymát megpároljuk a kókuszolajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, tonhalat, sót, borsot és felöntjük a főzőtejszínnel. (K...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA fagyos halszeleteket szobahőmérsékleten hagytam felengedni, majd tenyérnyi darabokra vágtam (így lett 8 szelet). Besóztam, citromlével meglocsoltam. A tejszínes krémsajtot tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű