•5 dkg vaj
•fél citrom
•2 evőkanál olaj
•3 dl tejszín
•1 evőkanál liszt
•2 gerezd fokhagyma
•só bors
•1 csm petrezselyemzöld
•1 halfilé személyenként
•1 csipet frissen őrölt szerecsendió
A halat besózzuk, vékonyan lisztbe forgatjuk, aranybarnára sütjük. Sütés közben tekerünk rá feketeborsot. A megsült halat tányérra szedjük, és félre tesszük. A serpenyőből kiöntjük az olajat, és felhevítjük benne a vajat. Beledobjuk a fokhagymát, petrezselymet, felöntjük tejszínnel és pár percig forraljuk. Ízesítjük citromlével, citromhéjával, és frissen őrölt szerecsendióval. Belefektetjük a halakat és egy két perc alatt összemelegítjük. Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk
A hal szeleteket sóztam,borsoztam. 1 órát legalább állni hagyom benne,de jobb,ha több ideig várakozik a sütésre. A lisztet a piros paprikával összekevertem és beleforgattam,majd o...
Elkészítési idő:A halacskákat úszni tanítjuk a tejben körülbelül 5 percig. Nem muszáj egyben, hanem sütési adagonként, hogy spóroljunk a tejjel. Közben a lisztet összekeverjük sóval, borssal, ízlé...
Elkészítési idő:A kifogott keszeget, kárászt kibelezték, de nem pikkelyezték le. A halakat kívül-belül sózták, paprikázták, majd betekerték sárral kevert fűszálakkal. Beledobták a parázsba, majd e...
Elkészítési idő: 1