menu

Családireceptkönyv.hu

Halfilé petrezselymes tejszínnel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•5 dkg vaj
•fél citrom
•2 evőkanál olaj
•3 dl tejszín
•1 evőkanál liszt
•2 gerezd fokhagyma
•só bors
•1 csm petrezselyemzöld
•1 halfilé személyenként
•1 csipet frissen őrölt szerecsendió

Elkészítés:


A halat besózzuk, vékonyan lisztbe forgatjuk, aranybarnára sütjük. Sütés közben tekerünk rá feketeborsot. A megsült halat tányérra szedjük, és félre tesszük. A serpenyőből kiöntjük az olajat, és felhevítjük benne a vajat. Beledobjuk a fokhagymát, petrezselymet, felöntjük tejszínnel és pár percig forraljuk. Ízesítjük citromlével, citromhéjával, és frissen őrölt szerecsendióval. Belefektetjük a halakat és egy két perc alatt összemelegítjük. Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk

Halfilé petrezselymes tejszínnel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ráchal roma módon
Ráchal roma módon

A krumplit héjában megfőzöm, a halakat megpucolom, kibelezem, törzsét felszeletelem, vagy ha kishal, akkor beirdalom. A tepsit kizsirozom és beleterítem a karikázott főtt krumplit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Süllőfilé fokhagymás parajjal
Süllőfilé fokhagymás parajjal

Húzzuk le a süllők bőrét. A süllő filét mindkét oldalán sózzuk be és fűszerezzük frissen tört borssal, majd kicsit pihentessük. Olvasszunk fel 1 evőkanál vajat, adjuk hozzá a zúzot...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ízletes és egészséges narancsos lazac brokkolis kusz
Ízletes és egészséges narancsos lazac brokkolis kusz

Ha fagyasztott hallal dolgozunk, akkor olvasszuk ki! Leöblítjük a lazacot, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Szójaszósszal átdörzsöljük. Megszórjuk citromborssal. 220 fok...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Alufóliában sült tőkehal
Alufóliában sült tőkehal

A tőkehalfilét mossuk, sózzuk (nem sokat) és borsozzuk. Megszórjuk egy kis kakukkfűvel. Fogunk egy alufóliát, és fél evőkanál olajat csepegtetünk rá, amire ráfektetjük a halat, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk