Hozzávalók:
•2 dl langyos tej
•2 ek. cukor
•1 tk. só
•40 g olaj
•1 tojás
•100 g joghurt
•60 dkg liszt
•2 dkg élesztő
•+ 1 tojás a kenéshez
Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Egy órát langyos helyen kelesztem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18-20pecig.
A töltelékhez ledaráljuk a sonkát, adunk hozzá kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot. A tésztához a szokásos módon a kenyérsütőgép üstjéb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt 1 tk cukorral felfuttatjuk, majd jól összedagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 1 órát letakarva hagyjuk kelni. Lisztezett felületen átgyúrjuk , tetszés szerint formázzu...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEzeket kidagasztottam,enyhén lágy volt a tészta,de nem vészes,lisztezett szilikonlapra borítottam görgettem erre-arra így mindenhol lisztes lett,ekkor tudtam formázni,addig ragadt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kulcskérdés a kürtőskalács készítésnél, hogy milyen formát is használj. Ahogy a képen is látszik, én ilyen speciális, kerámia formákat használok. De ha nincs ilyened se ess kétsé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű