Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hat mártás egy alap


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Majonéz-mártás
A majonézhez ízlés szerint tejfölt és tejszínt adunk, majd citromlével, kevés porcukorral, csipetnyi sóval és törött fehérborssal jól kikeverjük.

Tartármártás
Harminc deka majonézt keverőedénybe teszünk, hozzáadunk egy evőkanál mustárt, egy deci tejfelt egy deci kivert tejszínt, egy deci fehér bort, egy fél citrom levét, kevés sót, ízlés szerint porcukrot és habverővel simára keverjük. Halételekhez, tojásételekhez, töltött paradicsomhoz adjuk.

Zöldmártás
Öt deka spenótot megtisztítunk, megmosunk, majd forrásban levő, gyengén sózott vízben megfőzzük. Ha kész, leszűrjük, és szitán áttörjük. Kevés finomra vágott tárkonnyal és petrezselyemzölddel együtt az előre elkészített majonézmártáshoz keverjük.

Fűszeres mártás
A majonézmártást keverőedénybe tesszük, hozzáadunk kevés reszelt vöröshagymát, egy hámozott, finomra vágott ecetes uborkát, kevés petrezselyemzöldjét és metélőhagymát ugyancsak finomra vágva és jól elkeverjük. Ízesítősül egy kanál mustárt, kevés porcukrot, csipetnyi borsot keverünk hozzá. Hideg sültekhez ajánljuk.

Csiki mártás
Öt deka gombát megtisztítunk, megmosunk és gyengén sózott citromos vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, apró kockára vágjuk, öt deka hámozott almával, öt deka céklasalátával és kevés reszelt vöröshagymával együtt az előre elkészített majonézmártáshoz keverjük. Rántott vagy rostonsült halakhoz adjuk.

Curry mártás

A majonézhez joghurt, citromlevet, egy csipet cukrot, sót, curry port, kevés borsot adunk. A hozzávalókat simára keverjük, jól behűtjük. Sült húshoz, halhoz vagy rántott sajthoz kínáljuk.

Mézes-mustáros mártás

mustárból, mézből, majonézből egyforma mennyiséget mérjünk ki - pl 2 evőkanál. Jól keverjük össze. Salátákhoz, húsokhoz is remek!

Hat mártás egy alap

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vadas mártás recept
Vadas mártás recept

A húsokat egy nagy lábasba teszem és a megtisztitott sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát , babérlevelet, egészborsot és ízlés szerint sót rárakom a húsra, majd ráöntö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csicseriborsó krém
Csicseriborsó krém

A borsót szűrőben lemossuk,olyan tálba tesszük amiben tudjuk mixerezni,a hozzávalókkal simára mixeljük,ha kell utána ízesítünk ,Fincsi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Céklakrém tahinivel
Céklakrém tahinivel

A római köményt és a koriandert egy száraz serpenyőben 2-3 perc alatt megpirítjuk, hogy felélesszük az illatanyagokat, majd mozsárban megtörjük. Turmixgépbe etsszük a felkockázott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ezersziget öntet
Ezersziget öntet

Az olajat keverjük el a narancs- és citromlével, ízesítsük sóval borssal, fűszerpaprikával és a Worcester mártással. Adjunk hozzá finomra vágott vöröshagymát, petrezselyemzöldet és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk