50 dkg liszt
10 dkg porcukor,
1 cs. szalakáli,
8 dkg zsír,
2 dl tej
Hozzávalók a krémhez:
1l tej,
35 dkg cukor,
7 dkg kakaópor,
6 ek. liszt,
10 dkg margarin,
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: Az átszitált lisztet és porcukrot a zsírral elmorzsoljuk. Ráöntjük a tejben elkevert szalakálit. Alaposan összegyúrjuk, jól formázható, kemény tészta lesz az eredmény. Hat egyforma adagra osztjuk, cipókká formázzuk őket. A sütőnkbe illő legnagyobb tepsi hátulját meglisztezzük, egyesével ezen nyújtjuk, majd sütjük a hajszálvékony lapokat, amiket érdemes sütés előtt villával megszurkálni (felpúposodás ellen). 200 fok körüli sütőben kb 8-9 perc alatt készül el egy-egy lap. Nagyon világosra sütjük csak őket, odafigyelve, hogy ne száradjanak ki.
A tej egyik felét a cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk. A tej másik felébe elkeverjük az átszitált kakaóport és lisztet csomómentesen, majd óvatosan a forrásközeli állapotban lévő cukros tejhez csurgatjuk. Folytonos keverés mellett, lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, majd a lángról levéve, továbbra is kevergetve a margarint is belevegyítjük. A hat lapon egyenletesen eloszlatjuk a krémet (összetöltjük a tésztát). Mindenképpen pihentessük hűvös helyen egy napig felszeletelés előtt, hogy legyen lehetősége az ízeknek összeérni, a krémet kicsit magába szívhassa a tészta. Célszerű minimum 2.5X2.5cm-es kockákra, esetleg rombuszokra vágni.
1. A tészta alap elkészítéséhez a sütőt 180°C fokosra előmelegítjük. Egy 23cm x 33cm méretű tepsit alufóliával kibélelünk, és a fóliát vékony rétegben megolajozzuk. 2. A vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zabpelyhet, zabpehelylisztet, sütőport, tojást, tejet összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a tésztánk sűrű, ugyanakkor folyós legyen. 10 percig pihentetjük. Ha úgy érez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük a cukorral,vaniliás cukorral krémesre,majd hozzáadjuk a tojást.Ezután a maradék hozzávalókat is beledolgozzuk,majd legvégül a feldarabolt csokoládét. Tepsire dió...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot +vaniliát + vajjal jól kikeverjük.. - bele a tojások+ liszt amibe a szódabikarbónát és a sütőport elkevertük - + a tej és a megpucolt , reszelt almát valamint a csokid...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű