50 dkg liszt
10 dkg porcukor,
1 cs. szalakáli,
8 dkg zsír,
2 dl tej
Hozzávalók a krémhez:
1l tej,
35 dkg cukor,
7 dkg kakaópor,
6 ek. liszt,
10 dkg margarin,
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: Az átszitált lisztet és porcukrot a zsírral elmorzsoljuk. Ráöntjük a tejben elkevert szalakálit. Alaposan összegyúrjuk, jól formázható, kemény tészta lesz az eredmény. Hat egyforma adagra osztjuk, cipókká formázzuk őket. A sütőnkbe illő legnagyobb tepsi hátulját meglisztezzük, egyesével ezen nyújtjuk, majd sütjük a hajszálvékony lapokat, amiket érdemes sütés előtt villával megszurkálni (felpúposodás ellen). 200 fok körüli sütőben kb 8-9 perc alatt készül el egy-egy lap. Nagyon világosra sütjük csak őket, odafigyelve, hogy ne száradjanak ki.
A tej egyik felét a cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk. A tej másik felébe elkeverjük az átszitált kakaóport és lisztet csomómentesen, majd óvatosan a forrásközeli állapotban lévő cukros tejhez csurgatjuk. Folytonos keverés mellett, lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, majd a lángról levéve, továbbra is kevergetve a margarint is belevegyítjük. A hat lapon egyenletesen eloszlatjuk a krémet (összetöltjük a tésztát). Mindenképpen pihentessük hűvös helyen egy napig felszeletelés előtt, hogy legyen lehetősége az ízeknek összeérni, a krémet kicsit magába szívhassa a tészta. Célszerű minimum 2.5X2.5cm-es kockákra, esetleg rombuszokra vágni.
A tejfölt kikeverjük a citrom levével és héjával és ízlés szerint cukrozzuk. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a tejfölös masszát. Egy magas falú edénybe leteszünk egy sor bab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat kettéválasztom a fehérjét el kezdem habbá verni ha félig felvertük akkor hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem,lejeb veszem a robotgépet és a sárgáját e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét összetördeljük, és forró vízfürdőben felolvasztjuk. A vajat a cukorral és a sóval jól elkeverjük. A tojásokat egyenként a krémbe dolgozzuk majd óvatosan a felolvasztot...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kekszbe belekeverjük a kakaóport. A vajat, tejet és a cukrot addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Majd a kakaós kekszhez adjuk a rumaromával együtt, és összedolgozzuk....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű