menu

Családireceptkönyv.hu

Hatlapos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
10 dkg porcukor,
1 cs. szalakáli,
8 dkg zsír,
2 dl tej

Hozzávalók a krémhez:
1l tej,
35 dkg cukor,
7 dkg kakaópor,
6 ek. liszt,
10 dkg margarin,
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:



Elkészítés: Az átszitált lisztet és porcukrot a zsírral elmorzsoljuk. Ráöntjük a tejben elkevert szalakálit. Alaposan összegyúrjuk, jól formázható, kemény tészta lesz az eredmény. Hat egyforma adagra osztjuk, cipókká formázzuk őket. A sütőnkbe illő legnagyobb tepsi hátulját meglisztezzük, egyesével ezen nyújtjuk, majd sütjük a hajszálvékony lapokat, amiket érdemes sütés előtt villával megszurkálni (felpúposodás ellen). 200 fok körüli sütőben kb 8-9 perc alatt készül el egy-egy lap. Nagyon világosra sütjük csak őket, odafigyelve, hogy ne száradjanak ki.
A tej egyik felét a cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk. A tej másik felébe elkeverjük az átszitált kakaóport és lisztet csomómentesen, majd óvatosan a forrásközeli állapotban lévő cukros tejhez csurgatjuk. Folytonos keverés mellett, lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, majd a lángról levéve, továbbra is kevergetve a margarint is belevegyítjük. A hat lapon egyenletesen eloszlatjuk a krémet (összetöltjük a tésztát). Mindenképpen pihentessük hűvös helyen egy napig felszeletelés előtt, hogy legyen lehetősége az ízeknek összeérni, a krémet kicsit magába szívhassa a tészta. Célszerű minimum 2.5X2.5cm-es kockákra, esetleg rombuszokra vágni.

Hatlapos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kinder Bueno szelet
Kinder Bueno szelet

1. Elsőként a krémet célszerű elkészíteni, hogy kihűljön, amíg a tészta elkészül. Ehhez a tojássárgáját, a pudingport és a lisztet egy kevés tejjel – a fél literből – csomómentesre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Orosz almatorta
Orosz almatorta

A sütőt előmelegítjük 180 fokon. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, felszeleteljük. Lecsepegtetjük a citromlével, elkeverjük. Egy tálban habosra keverjük a tojást a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Amerikai palacsinta
Amerikai palacsinta

A tojásokat a cukorral, a sóval és a langyosra hűtött olvasztott vajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport, végül a tejet apránként adagolv...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Izabella
Barackos piskóta
Barackos piskóta

A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a vizet, ezután habverővel összekeverjük. Ha kész, hozzáöntjük az olajat is és összekeverjük. A lisztet összekeverjük a s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk