menu

Családireceptkönyv.hu

Házi hagymalekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 60 dkg hagyma - lila és vörös vegyesen
• 15 dkg méz
• 10 dkg vaj
• fél deci balzsamecet
• 1 ág rozmaring
• só. frissen őrölt bors
• olívaolaj


Elkészítés:


A hagymákat pucold meg, és vágd közepesen vékony karikákra. Egy serpenyőbe tégy annyi olívaolajat, hogy vékony réteget képezzen rajta, majd add hozzá a vajat, és olvaszd meg rajta. Amikor elérte a kívánt állapotot, kezdd el fonnyasztani rajta a hagymákat.
Amikor már szépen összeestek és egy kicsit meg is pirultak, sózd és borsozd őket, majd add hozzájuk a mézet és hagyd karamellizálódni, ez nagyjából öt-tíz percet fog igénybe venni.

Ezután add hozzájuk a rozmaringot, majd a balzsamecetet, párszor keverd át, majd további öt percnyi főzés után kész is vagy. Fertőtlenített dunsztosüvegekbe adagold ki, és fogyaszd, amikor jólesik.

Trükkök, tippek, praktikák:


A fűszeres sültek, valamint a kacsa- és libamájak legjobb kísérője a hagymalekvár, ami egy szelet pirítóssal is remekül működik, előételnek, vagy akár könnyű vacsorának is fogyaszthatod.
Ha a pikánsabb ízeket kedveled, a főzés utolsó fázisában adj még hozzá fél-egy deci száraz fehér- vagy vörösbort, isteni lesz!

Házi hagymalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mogyi77
Főzés nélküli barbecue (BBQ) szósz
Főzés nélküli barbecue (BBQ) szósz

1, Először a citrom levét facsarjuk ki egy tálba, egy szűrőn keresztül, hogy magok ne legyenek benne 2, Adjuk hozzá a szójaszószt, almaecetet, Worcestershire szósz-t, Tabasco-t és...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raita
Raita

Az uborkát reszeld le, a felesleges levet öntsd le róla. Az újhagymát vágd apróra, add hozzá az uborkához. A többi hozzávalót keverd el, öntsd az uborkához és keverd el. Kóstold me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kaporszósz
Kaporszósz

elkészítés A hagymát apróra vágjuk, a kaprot szintén. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Rádobjuk a hagymát és a kapor 2/3-át. Fél l vízzel felengedjük, beletes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
cukkinis citrom lekvár
cukkinis citrom lekvár

A jól megmosott cukkinit reszeljük le a káposztareszelőn vagy a tökgyalun. Ügyeljünk arra, hogy ne reszeljük hosszú csíkokra. Tegyük egy nagy lábasba, keverjük el benne a lekvárzse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk