• 60 dkg hagyma - lila és vörös vegyesen
• 15 dkg méz
• 10 dkg vaj
• fél deci balzsamecet
• 1 ág rozmaring
• só. frissen őrölt bors
• olívaolaj
A hagymákat pucold meg, és vágd közepesen vékony karikákra. Egy serpenyőbe tégy annyi olívaolajat, hogy vékony réteget képezzen rajta, majd add hozzá a vajat, és olvaszd meg rajta. Amikor elérte a kívánt állapotot, kezdd el fonnyasztani rajta a hagymákat.
Amikor már szépen összeestek és egy kicsit meg is pirultak, sózd és borsozd őket, majd add hozzájuk a mézet és hagyd karamellizálódni, ez nagyjából öt-tíz percet fog igénybe venni.
Ezután add hozzájuk a rozmaringot, majd a balzsamecetet, párszor keverd át, majd további öt percnyi főzés után kész is vagy. Fertőtlenített dunsztosüvegekbe adagold ki, és fogyaszd, amikor jólesik.
A fűszeres sültek, valamint a kacsa- és libamájak legjobb kísérője a hagymalekvár, ami egy szelet pirítóssal is remekül működik, előételnek, vagy akár könnyű vacsorának is fogyaszthatod.
Ha a pikánsabb ízeket kedveled, a főzés utolsó fázisában adj még hozzá fél-egy deci száraz fehér- vagy vörösbort, isteni lesz!
reszelt almát megfőzzük 3l! Vízben, majd kihűtjük. A pudingot a kétféle cukorral elkeverjük és az almához adjuk és felforraljuk. A forrástól számítva 5 percig főzzük, folyamatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcslevet felforraljuk. Az ételkeményítőt 3 evőkanál vízzel simára keverjük majd a forró gyümölcslébe öntjük, belekaparjuk a vanília rúd belsejét, és hozzáadjuk a cukrot. Újr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsos csontot olajban, cukorral, a tisztított, szeletelt vöröshagymával jó alaposan barnára pirítom. A tisztított, szeletelt zöldségeket rászórom a pirított csontra. Beleteszem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát, a vékonyan szeletelt almával lassú tűzön pároljuk az összes hozzávalóval együtt. Ha lekvár sűrűségű, már kész is. Kevés tartósítószerrel befőttnek is el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű