Fontos, hogy házi tejből készítsd! Piacokon vagy tejes autókból könnyen beszerezhető. Ha ecettel készíted, literenként 1-1,5 kanál 5-10 %-osbiológia érlelésű ecetet használj, ha citromsavat teszel hozzá akkor literenként 1 teáskanállal számolj, amit előtte oldj fel egy kis langyos vízben.
Így készítsd:
Tedd a mikróba a tejet és melegítsd fel kb. 85-90 fokra, majd add hozzá a citromsavat vagy az ecetet.
Kevergesd meg óvatosan, rakd vissza a mikróba, és melegítsd tovább 2 percig.
A tej elkezd túrósodni, kiválik a savó. Hagyd állni 10 percet!
A tejes-túrós masszát kanalazd egy szűrőbe, és hagyd, hogy kicsöpögjön belőle a savó.
Óvatosan nyomkod meg hogy jól kieressze magából a savós levet.
Tedd vissza a mikróba 1 percre, majd újra óvatosan nyomkod meg.
Gyengéden kezdd el gyúrni a túrós masszát addig, hogy összeálljon.
A gombóccá gyúrt sajtot tedd vissza a mikróba 30 másodpercre.
Majd ismét gyúrd a gombócot, és ízlésed szerint tegyél hozzá sót.
Még 15 másodperc mikrózás, majd ismét dolgozd meg a sajtgolyót, míg sima, fényes nem lesz a felülete. (Ha nem áll rendesen össze, tedd vissza újra a mikróba, és melegítsd meg egy kicsit)
Az eredeti carbonara spagetti elkészítéséhez a pancettát (ha nem kapunk, akkor se essünk kétségbe, kolozsvári szalonnával is tökéletes lesz) felcsíkozzuk, és az olajon lassan megpi...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A túrót összetörjük villával. Elkeverjük a darával, a tojássárgájákkal, és sózzuk. Legalább egy órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. A...
Elkészítési idő: 4 adag Nehézség: KönnyűDie Zwiebel sehr fein würfeln und zusammen mit den Schinkenwürfeln ohne weiteres Fett in einer beschichteten Pfanne anschwitzen. Sobald die Zwiebeln glasig geworden sind, die Sahn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű