Fontos, hogy házi tejből készítsd! Piacokon vagy tejes autókból könnyen beszerezhető. Ha ecettel készíted, literenként 1-1,5 kanál 5-10 %-osbiológia érlelésű ecetet használj, ha citromsavat teszel hozzá akkor literenként 1 teáskanállal számolj, amit előtte oldj fel egy kis langyos vízben.
Így készítsd:
Tedd a mikróba a tejet és melegítsd fel kb. 85-90 fokra, majd add hozzá a citromsavat vagy az ecetet.
Kevergesd meg óvatosan, rakd vissza a mikróba, és melegítsd tovább 2 percig.
A tej elkezd túrósodni, kiválik a savó. Hagyd állni 10 percet!
A tejes-túrós masszát kanalazd egy szűrőbe, és hagyd, hogy kicsöpögjön belőle a savó.
Óvatosan nyomkod meg hogy jól kieressze magából a savós levet.
Tedd vissza a mikróba 1 percre, majd újra óvatosan nyomkod meg.
Gyengéden kezdd el gyúrni a túrós masszát addig, hogy összeálljon.
A gombóccá gyúrt sajtot tedd vissza a mikróba 30 másodpercre.
Majd ismét gyúrd a gombócot, és ízlésed szerint tegyél hozzá sót.
Még 15 másodperc mikrózás, majd ismét dolgozd meg a sajtgolyót, míg sima, fényes nem lesz a felülete. (Ha nem áll rendesen össze, tedd vissza újra a mikróba, és melegítsd meg egy kicsit)
1. A cukkiniket leskalpoljuk, kibelezzük és félretesszük. 2. Apróra vágjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot és húst is. 3. Olajon a hagymát megfuttatjuk, hozzákeverjük a fo...
Elkészítési idő: kb. 1 óraÜres lábosba tesszük a tojást, a tejszínt és a vajat. Gyorsan kavargasd nehiogy odaragadjon, és mikor már elkezd összeállni, vedd le a tűzről, mert utána még szilárdul. A rántottáv...
Elkészítési idő: 10 percA vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik...
Elkészítési idő: