Fontos, hogy házi tejből készítsd! Piacokon vagy tejes autókból könnyen beszerezhető. Ha ecettel készíted, literenként 1-1,5 kanál 5-10 %-osbiológia érlelésű ecetet használj, ha citromsavat teszel hozzá akkor literenként 1 teáskanállal számolj, amit előtte oldj fel egy kis langyos vízben.
Így készítsd:
Tedd a mikróba a tejet és melegítsd fel kb. 85-90 fokra, majd add hozzá a citromsavat vagy az ecetet.
Kevergesd meg óvatosan, rakd vissza a mikróba, és melegítsd tovább 2 percig.
A tej elkezd túrósodni, kiválik a savó. Hagyd állni 10 percet!
A tejes-túrós masszát kanalazd egy szűrőbe, és hagyd, hogy kicsöpögjön belőle a savó.
Óvatosan nyomkod meg hogy jól kieressze magából a savós levet.
Tedd vissza a mikróba 1 percre, majd újra óvatosan nyomkod meg.
Gyengéden kezdd el gyúrni a túrós masszát addig, hogy összeálljon.
A gombóccá gyúrt sajtot tedd vissza a mikróba 30 másodpercre.
Majd ismét gyúrd a gombócot, és ízlésed szerint tegyél hozzá sót.
Még 15 másodperc mikrózás, majd ismét dolgozd meg a sajtgolyót, míg sima, fényes nem lesz a felülete. (Ha nem áll rendesen össze, tedd vissza újra a mikróba, és melegítsd meg egy kicsit)
A ciabattákat elfelezzük, majd hosszában is kettévágjuk őket. Rakunk rájuk pár vastagabb szelet sajtot, tepsire ültetjük és 180 fokos sütőben elkezdjük pirítani őket. A csirkemelle...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA füstölt húst megmossuk, a hagymát meghámozzuk. A sonkát a babérlevéllel, a hagymával és a MAGGI Ízvarázs ételízesítővel együtt hideg vízben feltesszük főni. Kis lángon kb. 1,5 ór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és a cukkinit megtisztítjuk, majd lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a tojást és a zsemlemorzsát, fűszerezzük és a zúzott fokhagymát és az apróra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű