Családireceptkönyv.hu

Húsgolyós penne


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•1 csipet bazsalikom
•2 db tojás
•1 db vöröshagyma
•1 csipet kakukkfű
•1 csipet oregano
•50 dkg darált hús
•10 dkg rizs
•1 só ízlés szerint
•1 csipet frissenőrölt feketebors
•1 db darabos konzerv paradicdom
•1 db duci fokhagyma
Penne tészta

Elkészítés:


A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük. Elkészítjük a paradicsom szószt A vöröshagymát apró kockára vágjuk, lepirítjuk olivaolajon, ráöntjük a paradicsomot, a fűszereket és kicsit beforraljuk.
A darálthúst befűszerezzük, só, bors, egész tojás.Jól összedolgozzuk, kis golyókat formálunk, és a paradicsom mártásba tesszük főni. Szépen lassan főzzük, hogy a rizs is megfőljön. Közben kifőzzük a tésztát, és lecsöpögtetjük. Ha elkészült a mártás és a hús is megfőtt, az egészet összekeverjük a kifőtt tésztával, Tetjét megszórjuk parmezán sajttal.

Húsgolyós penne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lángos (Ubi)
Lángos (Ubi)

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben. Ha felfutott a liszthez öntjük, hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát, sót, kevés olajat és elkezdjük dagasztani. További tej hozzáadás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sajtos baconos tészta
Sajtos baconos tészta

A tésztát lobogó, forró vízben félkészre főzöm és leszűröm. Egy hőálló tálat vagy közepes tepsit kikenek egy kis olajjal és zsemlemorzsával megszórom. A tojásokat egy keverőtálb...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Bucatini all'amatriciana (olasz paradicsomos tészta)
Bucatini all'amatriciana (olasz paradicsomos tészta)

1. Feltesszük a vizet forrni a tésztának, sózzuk. 2. Felvágjuk a tokaszalonnát kb. fél centis darabokra. Egy serpenyőbe teszünk 2 kanál olívaolajat, beletesszük a csípős paprikát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Tonhalas tészta  - paradicsomos
Tonhalas tészta - paradicsomos

A tésztát olajos, sós vízben majdnem puhára főzzük. Addig a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és olívaolajon üvegesre pároljuk. Közben a tonhalkonzerveket lecsepe...

Elkészítési idő: 5+15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk