•1 csipet bazsalikom
•2 db tojás
•1 db vöröshagyma
•1 csipet kakukkfű
•1 csipet oregano
•50 dkg darált hús
•10 dkg rizs
•1 só ízlés szerint
•1 csipet frissenőrölt feketebors
•1 db darabos konzerv paradicdom
•1 db duci fokhagyma
Penne tészta
A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük. Elkészítjük a paradicsom szószt A vöröshagymát apró kockára vágjuk, lepirítjuk olivaolajon, ráöntjük a paradicsomot, a fűszereket és kicsit beforraljuk.
A darálthúst befűszerezzük, só, bors, egész tojás.Jól összedolgozzuk, kis golyókat formálunk, és a paradicsom mártásba tesszük főni. Szépen lassan főzzük, hogy a rizs is megfőljön. Közben kifőzzük a tésztát, és lecsöpögtetjük. Ha elkészült a mártás és a hús is megfőtt, az egészet összekeverjük a kifőtt tésztával, Tetjét megszórjuk parmezán sajttal.
Kenyérsütő gépbe dobálom, kelesztés után formázom tepsiben megkel, nem kell víz mint a zsemlére csak a tojás és sülhe
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, olajjal és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, diót, a reszelt tököt, mazsolát és a fahéjat. A masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű