0,5 kg tehéntúró, 3 tojás, csipet só, 1 ek cukor, 6 dkg liszt, búzadara ha szükséges
1. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, félretesszük.
2. A túrót villával összetörjük, hozzá keverjük a tojás sárgáját, a sót, cukrot, lisztet, és végül a fehérje kemény habját.
3. Óvatosan összekeverjük, ha túl hígnak találjuk, egy pici búzadarát keverünk hozzá, hűtőbe rakjuk kb. 15-30 percet.
4. Egy nagyobb lábosban vizet forralunk, egy kis sót tegyünk bele.
5. A gombócokat kettő vizes kanál segítségével, gombóc formává alakítjuk, és a forrásba lévő vízben kifőzzük.
6. Ez kb. 5-10 perc, ha még nyers a közepe, akkor pár percre visszadobom.
7. A gombócokat pirított zsemlemorzsába hempergetjük.
Az élesztőt felfuttatom, majd tésztát dagasztok.Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLiszt + só + sütőpor ==> + olaj + kefir + annyi langyos víz hogy rugalmas puha tészta legyen gyúrható. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Egyenként nyújtjuk téglalap alakúra , va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet apró kockákra vágjuk és egy evőkanál olivaolaj, só és bors keverékébe bepácoljuk 1 egy órára. A csirkemellet apró kockákra vágjuk és egy evőkanál olivaolaj, só és...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű