0,5 kg tehéntúró, 3 tojás, csipet só, 1 ek cukor, 6 dkg liszt, búzadara ha szükséges
1. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, félretesszük.
2. A túrót villával összetörjük, hozzá keverjük a tojás sárgáját, a sót, cukrot, lisztet, és végül a fehérje kemény habját.
3. Óvatosan összekeverjük, ha túl hígnak találjuk, egy pici búzadarát keverünk hozzá, hűtőbe rakjuk kb. 15-30 percet.
4. Egy nagyobb lábosban vizet forralunk, egy kis sót tegyünk bele.
5. A gombócokat kettő vizes kanál segítségével, gombóc formává alakítjuk, és a forrásba lévő vízben kifőzzük.
6. Ez kb. 5-10 perc, ha még nyers a közepe, akkor pár percre visszadobom.
7. A gombócokat pirított zsemlemorzsába hempergetjük.
A burgonyát egy kis lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Ha késznek ítéljük, tegyük jéghideg vízbe, így könnyedén le tudjuk húzni a héját. Egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a kenyértésztát. A lisztet egy tálba szitáljuk és kis fészket készítünk a közepébe. Ebbe morzsoljuk bele az élesztőt, kis langyos vizet öntünk rá, pici lisztet szórun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű