0,5 kg tehéntúró, 3 tojás, csipet só, 1 ek cukor, 6 dkg liszt, búzadara ha szükséges
1. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, félretesszük.
2. A túrót villával összetörjük, hozzá keverjük a tojás sárgáját, a sót, cukrot, lisztet, és végül a fehérje kemény habját.
3. Óvatosan összekeverjük, ha túl hígnak találjuk, egy pici búzadarát keverünk hozzá, hűtőbe rakjuk kb. 15-30 percet.
4. Egy nagyobb lábosban vizet forralunk, egy kis sót tegyünk bele.
5. A gombócokat kettő vizes kanál segítségével, gombóc formává alakítjuk, és a forrásba lévő vízben kifőzzük.
6. Ez kb. 5-10 perc, ha még nyers a közepe, akkor pár percre visszadobom.
7. A gombócokat pirított zsemlemorzsába hempergetjük.
1. A krumplit jól megmosom és héjában megfőzöm. 2. Ha kész, a héját lehúzom és krumplinyomóval áttöröm. 3. Sózom, hozzáadom a zsírt és mikor meghűlt hozzáadom a tojást és an...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük félpuhára lobogó, sós vízben, mikor még picit roppanós a közepe, kapcsoljuk le alatta a lángot, szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, tegyük félre. A hagymákat pu...
Elkészítési idő: 35+25 perc Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. Olvasztott vajra szedjük. A tejfölben kikeverjük a tojássárgáját és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű