1 cs. leveles tészta
1.Krém:
1 ü. meggybefőtt leve,
8 ek. búzadara,
3 el. cukor,
2.Krém:
2 vaníliapuding,
3 ek. cukor,
8 dl tej,
25 dkg margarin, vagy vaj.
Tetejére:
0,5 l tejszín (növényi tejszín nem esik össze)( Hulala)
A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk (25x35 cm),és rózsaszínűre sütjük 170 fokon.
Ebből egy lapot úgy sütünk, hogy kockára vágjuk. ( így könnyű lesz szeletelni)
Elkészítjük a meggyes krémet.
A meggybefőtt levében megfőzzük a búzadarát és a cukrot, majd hűtjük.
A meggyet kockára vágjuk, és a krémbe keverjük. Ez a krém, még langyosan kerül az alsó lapra.
8 dl tejben megfőzzük a vaníliapudingot és a cukrot. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, és jó habosra keverjük.
Ez a krém kerül a meggyes krémre.
0,5 l tejszíntkemény habbá verünk és a pudingos krémre kenjük.
Végül rárakjuk a kockára vágott lapokat. porcukorral meghintjük.
A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém. Majd levesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kihűlt tészták oldalába fúrj egy kisebb lyukat, és habzsák segítségével töltsd meg a krémmel. A vizet és a tejet forrald fel, add hozzá a vajat, majd amikor ez elolvadt, akkor ke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgákat 2 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a rumot. Felverjük a tejszínt és a tojásfehérjéket, majd a mascarp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük. A kávéba egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű