1 cs. leveles tészta
1.Krém:
1 ü. meggybefőtt leve,
8 ek. búzadara,
3 el. cukor,
2.Krém:
2 vaníliapuding,
3 ek. cukor,
8 dl tej,
25 dkg margarin, vagy vaj.
Tetejére:
0,5 l tejszín (növényi tejszín nem esik össze)( Hulala)
A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk (25x35 cm),és rózsaszínűre sütjük 170 fokon.
Ebből egy lapot úgy sütünk, hogy kockára vágjuk. ( így könnyű lesz szeletelni)
Elkészítjük a meggyes krémet.
A meggybefőtt levében megfőzzük a búzadarát és a cukrot, majd hűtjük.
A meggyet kockára vágjuk, és a krémbe keverjük. Ez a krém, még langyosan kerül az alsó lapra.
8 dl tejben megfőzzük a vaníliapudingot és a cukrot. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, és jó habosra keverjük.
Ez a krém kerül a meggyes krémre.
0,5 l tejszíntkemény habbá verünk és a pudingos krémre kenjük.
Végül rárakjuk a kockára vágott lapokat. porcukorral meghintjük.
A leveles tésztát két darabra vágom. Megsütöm az egyiket 180 fokon előmelegített sütőben. Utána a másik tésztát hat kockára vágom és mehet sülni. Hagyom kihűlni őket. Elkészí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 dkg zsírt 2 dl vízbe csipet sóval összeforraltam. Beletettem 20 dkg lisztet, majd tűzről levéve robotgéppel 5egész tojást. Nyomózsákba töltöttem (lehet hidegvizes kézzel is vagy...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: NehézKakaós laphoz a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habnak verem pici sóval. A sárgáját a cukorral, az olajjal és a vízzel kihabosítom, majd hozzászitálom a lisztet, kakaópo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAnnyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakar...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Közepes