1 cs. leveles tészta
1.Krém:
1 ü. meggybefőtt leve,
8 ek. búzadara,
3 el. cukor,
2.Krém:
2 vaníliapuding,
3 ek. cukor,
8 dl tej,
25 dkg margarin, vagy vaj.
Tetejére:
0,5 l tejszín (növényi tejszín nem esik össze)( Hulala)
A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk (25x35 cm),és rózsaszínűre sütjük 170 fokon.
Ebből egy lapot úgy sütünk, hogy kockára vágjuk. ( így könnyű lesz szeletelni)
Elkészítjük a meggyes krémet.
A meggybefőtt levében megfőzzük a búzadarát és a cukrot, majd hűtjük.
A meggyet kockára vágjuk, és a krémbe keverjük. Ez a krém, még langyosan kerül az alsó lapra.
8 dl tejben megfőzzük a vaníliapudingot és a cukrot. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, és jó habosra keverjük.
Ez a krém kerül a meggyes krémre.
0,5 l tejszíntkemény habbá verünk és a pudingos krémre kenjük.
Végül rárakjuk a kockára vágott lapokat. porcukorral meghintjük.
A tejföl felében elkeverünk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vanílíáscukrot. A másik felében 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vanílíáscukrot és a kakaóport. 20x30 cm-es tepsi alját rakjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, kakaóval, hozzáadjuk a vizet, az olajat. A lisztet és a sütőport is beletesszük, majd a habot hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A kókuszos krémhez a habtejszínt robotgéppel felverjük, majd összekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 ek. melegvízben elkeverjük a zselatint a leírás alapján. Lábasban tejszínt és tejet forralunk a vaníliarúddal és magjával, cukorral, csipet sóval együtt. Leszűrjük, a sűrű zs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes