menu

Családireceptkönyv.hu

Káposztás pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
15 dkg margarin
2 db tojás
2 dl tejföl
1 csapott kk.só, bors izlés szerint

Kovász:
2 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1 ekanál cukor
4 ekanál liszt elkeverni felfuttatni.

0,5 kg káposzta
0,5-1 dl olaj a sütéséhez
só, bors ízlés szerint
1db tojás a kenéshez

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk, a lisztben a margarint elmorzsoljuk, bele a tojás, tejföl, só, bors, és a kész kovászt.
Rugalmas könnyű tésztát dagasztunk, meleg helyen kelesztjük kb 50 perc.
Közben a káposztát reszeljük le és sózzuk be 1o perc áll, majd kinyomkodjuk és zsiradékon megsütjük, kihütjük.
A megkelt tésztát újnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a káposztával, de hagyunk egy keveset a hajtás széleire is.
A megkent tészta mindkét oldalát a közepéig behajtjuk és a hajtásokat is megkenjük a káposztával, most egymásra hajtjuk és pihen 15 percet, újra nyújtjuk, ugyanugy behajtjuk, de most alulról is félig és felüről is félig egymásra hajtjuk, pihen 10 perc, újra nyújtjuk, most az egészet egyszer félbe és mégegyszer félbe hajtjuk, 10 perc-kinyújtjuk másfél újjnyi vastagra, szaggatjuk, tepsire rakjuk, alá sütőpapirt teszünk, megkenjük tojással, pihen 10 perc és előmelegitett sütőbe tesszük, 25 perc sütés, 190 fokon.

Káposztás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Sörkifli
Sörkifli

A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, mehet hozzá a só, közepébe morzsoljuk az élesztőt. Egy edényben meglangyosítjuk a tejet a zsírral, majd az élesztőre öntjük. Összekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Fekete szezámmagos sajtos rúd
Fekete szezámmagos sajtos rúd

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Sajtos-sós perecek
Sajtos-sós perecek

1. A lisztet és a margarint összemorzsoljuk az élesztővel és a sóval. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesnél egy kicsit lágyabb tésztája legyen. Fél órát pihentetjük hideg hel...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos kelt stangli(Már sütöttem,Laca szülinapjára)
Sajtos kelt stangli(Már sütöttem,Laca szülinapjára)

A sóval és köménnyel elkevert lisztbe mélyedést készítünk. A tejet meglangyosítjuk, és kb. fél dl-t a mélyedésbe öntünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és állni h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk