50 dkg liszt
15 dkg margarin
2 db tojás
2 dl tejföl
1 csapott kk.só, bors izlés szerint
Kovász:
2 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1 ekanál cukor
4 ekanál liszt elkeverni felfuttatni.
0,5 kg káposzta
0,5-1 dl olaj a sütéséhez
só, bors ízlés szerint
1db tojás a kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk, a lisztben a margarint elmorzsoljuk, bele a tojás, tejföl, só, bors, és a kész kovászt.
Rugalmas könnyű tésztát dagasztunk, meleg helyen kelesztjük kb 50 perc.
Közben a káposztát reszeljük le és sózzuk be 1o perc áll, majd kinyomkodjuk és zsiradékon megsütjük, kihütjük.
A megkelt tésztát újnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a káposztával, de hagyunk egy keveset a hajtás széleire is.
A megkent tészta mindkét oldalát a közepéig behajtjuk és a hajtásokat is megkenjük a káposztával, most egymásra hajtjuk és pihen 15 percet, újra nyújtjuk, ugyanugy behajtjuk, de most alulról is félig és felüről is félig egymásra hajtjuk, pihen 10 perc, újra nyújtjuk, most az egészet egyszer félbe és mégegyszer félbe hajtjuk, 10 perc-kinyújtjuk másfél újjnyi vastagra, szaggatjuk, tepsire rakjuk, alá sütőpapirt teszünk, megkenjük tojással, pihen 10 perc és előmelegitett sütőbe tesszük, 25 perc sütés, 190 fokon.
Tészta begyúrása: A lisztet az ecetet, sütőmargarint vagy olajat, sóval begyúrjuk, folyamatosan hideg vizet adagolva a tésztához, addig, amíg megfelelő állagú nem lesz. A begyúrt t...
Elkészítési idő:A cukros langyos tejbe morzsolt élesztőt fölfuttatjuk. Az összes hozzávalót összegyúrjuk egy nagy tálban. Addig gyúrjuk, amíg egynemű nem lesz a tészta. A tésztát lazán letakarjuk...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit beleöntjük a kenyérsütőgépbe, majd a dagasztás-kelesztés (kb. 1,5 óra) programot elindítjuk. Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk. A két fokhagymát összetörjük, és...
Elkészítési idő: 2 óra