50 dkg liszt
15 dkg margarin
2 db tojás
2 dl tejföl
1 csapott kk.só, bors izlés szerint
Kovász:
2 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1 ekanál cukor
4 ekanál liszt elkeverni felfuttatni.
0,5 kg káposzta
0,5-1 dl olaj a sütéséhez
só, bors ízlés szerint
1db tojás a kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk, a lisztben a margarint elmorzsoljuk, bele a tojás, tejföl, só, bors, és a kész kovászt.
Rugalmas könnyű tésztát dagasztunk, meleg helyen kelesztjük kb 50 perc.
Közben a káposztát reszeljük le és sózzuk be 1o perc áll, majd kinyomkodjuk és zsiradékon megsütjük, kihütjük.
A megkelt tésztát újnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a káposztával, de hagyunk egy keveset a hajtás széleire is.
A megkent tészta mindkét oldalát a közepéig behajtjuk és a hajtásokat is megkenjük a káposztával, most egymásra hajtjuk és pihen 15 percet, újra nyújtjuk, ugyanugy behajtjuk, de most alulról is félig és felüről is félig egymásra hajtjuk, pihen 10 perc, újra nyújtjuk, most az egészet egyszer félbe és mégegyszer félbe hajtjuk, 10 perc-kinyújtjuk másfél újjnyi vastagra, szaggatjuk, tepsire rakjuk, alá sütőpapirt teszünk, megkenjük tojással, pihen 10 perc és előmelegitett sütőbe tesszük, 25 perc sütés, 190 fokon.
jól dolgozható tésztát kapjunk, kelesztés, nyújtás ujjnyi vastagra, beteríteni sonkával, feltekerni, 2 ujjnyi széles szeletekre szeletelni, picit keleszteni, sütni 230 fokon 20 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben simára keverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni). A lisztben elkeverjük a sót, összekeverjük a túróval és reszelt sajttal, elmorzsoljuk benne a puha vajat, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA zsiradékokat elmorzsoljuk a liszttel, -tészta dagasztás,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap kinyújtjuk, felvágjuk és megtöltjük ízlés szerint lekvárral, dióval, mákkal. A sütőt előmelegítjük 20...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz