menu

Családireceptkönyv.hu

Kékáfonyás sajttorta (színátmenetes)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 20 cm átmérőjű tortához
az alaphoz:
15 dkg zabkeksz (lehet bármilyen édesebb, teljes kiőrlésű keksz is)
5 dkg őrölt mandula
6 dkg vaj
1 evőkanál barna cukor
a krémhez:
friss kék áfonya (12,5 dkg)
1 evőkanál cukor
50 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt
25 dkg habtejszín felverve
9 zselatinlap
3 evőkanál porcukor
a díszítéshez:
áfonya (elhagyható)




Elkészítés:


A kekszet finomra őröljük, hozzáadjuk a mandulát, a cukrot és az olvasztott vajat. A tortaformába nyomkodjuk a masszát, és hűvös helyre tesszük.
3 zselatinlapot 10 percre hideg vízbe áztatunk. Közben főzni kezdjük az áfonyát a cukorral – erre azért van szükség, mert ilyenkor engedi ki a gyümölcs a színét. Amikor a leve már szép lila, és az áfonya is szétesett, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
A tejszínhabot összekeverjük a krémsajttal és a porcukorral. 3 felé vesszük úgy, hogy legyen egy közepes, egy valamivel kisebb és egy kicsit bővebb adag. A legnagyobb krémadag teljesen fehér marad, ezt hűtőbe tesszük. A legkisebb adagba keverjük a kihűlt áfonya nagy részét úgy, hogy sötétlila színt kapjunk. A zselatint kicsavarjuk, és kis lábasban, állandóan kevergetve felolvasztjuk. A lila krémhez keverjük, és a már megdermedt kekszes alapra öntjük. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A közepes adag krémbe annyi áfonyát dolgozunk, hogy a már kész gyümölcsös krémtől világosabb színű legyen. 3 zselatinlapot szintén 10 percre hideg vízbe áztatunk, majd feloldjuk, és hozzáadjuk a világosabb lila krémhez. A tortára öntjük, és ezzel is legalább 1 órát dermesztjük. Végül az imént leírt eljárással a fehér krémhez vegyítjük a maradék 3 zselatinlapot. A kész tortát még legalább 4 óráig hűtjük. Áfonyával díszíthetjük.

Tipp: ha kicsit magasabb tortát szeretnénk, használhatunk kisebb átmérőjű, magasabb tortaformát.

Kékáfonyás sajttorta (színátmenetes)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Barackos, túrós clafoutis
Barackos, túrós clafoutis

Elkészítés: A pitetálat kivajazom, a nyolcadba vágott barackokat szépen egymás mellé fektetem. A tojásokat kikeverem a cukorral, a liszttel, hozzáöntöm az áttört túrót és a tejet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Villámgyors piskótatekercs (Levendulalány)
Villámgyors piskótatekercs (Levendulalány)

180 fokra előmelegítettem a sütőt. Felvertem az EGÉSZ tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. (habbá, kb. 15 perc) Hozzászitáltam a lisztet (+ sütőpor, és egy csipet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Édes fűszeres kuszkusz
Édes fűszeres kuszkusz

A kuszkuszt elkeverjük a mazsolával és a gyömbérrel, majd leöntjük a forró vízzel. Lefedjük, és hagyjuk kb. 7-10 percig állni. Az almát vékony szeletekre vágjuk, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyszerű joghurtos piskóta (Rupáner)
Egyszerű joghurtos piskóta (Rupáner)

1. A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a többi hozzávalót, majd egy sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent), kb. 20*30-as tepsibe öntjük. 2. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk