2 cs vajas keksz( nekem 2x 16 darab fért el egy Inox tepsiben )
Vaníliás réteghez:
2 cs vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
6 dl tej
5 dkg vaj
Meggyes réteghez:
50 dkg magozott meggy
2x1 dl víz
3-5 ek cukor
1 ek főzős, vaníliás pudingpor
Egy 32*26 cm-es tepsi (tál, amink van) alját kitesszük kekszekkel. Nekem ebbe a tepsibe pont elfértek a kekszek, mégpedig 18.
--5 dl tejet elkezdünk forralni. Közben a vaníliás pudingport a cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. Ha forr a tej, hozzáöntjük és besűrítjük a krémet. Hozzádobjuk a vajat és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad benne. Ha kész, az egészet óvatosan (hogy a kekszek ne csúszkáljanak el) rákanalazzuk/öntjük a kekszekre.
--Mehet félre, jöhet a meggy. Az enyém fagyasztott volt, még félig jeges állapotban bedobtam az aprítóba és megjárattam párszor, hogy ne legyenek túl nagy darabok benne. (Ez a mozzanat elhagyható, de könnyebb dolgoznunk vele, ha picit apróbb.)
-Ezután egy lábasba öntöttem és 1 dl vízzel elkezdtem melegíteni. Hozzáadtam a cukrot (ezt a végén is pótolhatjuk, kóstoljuk meg, hogy mennyire savanyú) és amikor már forrt, akkor 1 dl vizet 1 púpos evőkanál pudingporral csomómentesre kevertem, majd ezzel besűrítettem a meggyszószt is.
-Összefőztem és máris tehettem a vaníliás rétegre. Elegyengettem, majd gyorsan kitettem a tetejét is a kekszekkel. Hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, majd mehet a hűtőbe!
-Néhány órát hagyjuk, hogy összeálljon és a keksz is kellően megpuhuljon. Szeletelve kínáljuk. Isteni finom, jól néz ki, és nem sok időt vett el a napunkból!
A vajat felolvasztjuk, félretesszük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy 20x24x6 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat a kétféle cukorral krémesre keverjük, majd hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez három tojást kettéválasztunk, a sá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítom 2 A tojásokat egyenként belekeverem. 3 Majd belekeverem a mézet és a tejet is. 4 Végül a sütőporral elkevert lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tepsit vag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű