menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes pudingos keksz


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 cs vajas keksz( nekem 2x 16 darab fért el egy Inox tepsiben )
Vaníliás réteghez:
2 cs vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
6 dl tej
5 dkg vaj
Meggyes réteghez:
50 dkg magozott meggy
2x1 dl víz
3-5 ek cukor
1 ek főzős, vaníliás pudingpor

Elkészítés:


Egy 32*26 cm-es tepsi (tál, amink van) alját kitesszük kekszekkel. Nekem ebbe a tepsibe pont elfértek a kekszek, mégpedig 18.
--5 dl tejet elkezdünk forralni. Közben a vaníliás pudingport a cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. Ha forr a tej, hozzáöntjük és besűrítjük a krémet. Hozzádobjuk a vajat és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad benne. Ha kész, az egészet óvatosan (hogy a kekszek ne csúszkáljanak el) rákanalazzuk/öntjük a kekszekre.
--Mehet félre, jöhet a meggy. Az enyém fagyasztott volt, még félig jeges állapotban bedobtam az aprítóba és megjárattam párszor, hogy ne legyenek túl nagy darabok benne. (Ez a mozzanat elhagyható, de könnyebb dolgoznunk vele, ha picit apróbb.)
-Ezután egy lábasba öntöttem és 1 dl vízzel elkezdtem melegíteni. Hozzáadtam a cukrot (ezt a végén is pótolhatjuk, kóstoljuk meg, hogy mennyire savanyú) és amikor már forrt, akkor 1 dl vizet 1 púpos evőkanál pudingporral csomómentesre kevertem, majd ezzel besűrítettem a meggyszószt is.
-Összefőztem és máris tehettem a vaníliás rétegre. Elegyengettem, majd gyorsan kitettem a tetejét is a kekszekkel. Hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, majd mehet a hűtőbe!
-Néhány órát hagyjuk, hogy összeálljon és a keksz is kellően megpuhuljon. Szeletelve kínáljuk. Isteni finom, jól néz ki, és nem sok időt vett el a napunkból!

Meggyes pudingos keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: mapika
Omlós túrós-mazsolás  pite
Omlós túrós-mazsolás pite

Az egészet összegyúrom és kb fél órát pihentetem ketté vágom majd lisztezett deszkán kinyújtom majd sodró fa segítségével az egyik felét a tepsi aljára teszem megszórom zsemlem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszhabos csiga
Kókuszhabos csiga

1. A hideg vajat lereszeljük a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. 2. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. 3. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzso...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Banános-mangós házi jégkrém
Banános-mangós házi jégkrém

A banánok húsát karikáztam, a mangókat meghámozva, a magjáról levágva felkockáztam, majd egy-egy műanyag edényben a fagyasztóba tettem 3-4 órára. Ekkor kivettem, és többször kis ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Szilváslepény mákos morzsával
Szilváslepény mákos morzsával

- a vajat habosra keverem a cukorral, - egyenként mehetnek hozzá a tojások is. - a sütőporos lisztet is hozzákeverem. - kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe simíto...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk