25 dkg keksz összetörve (pl zabkeksz) 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 evőkanál nutella (a krémhez megadott 40 dkg-ból kivéve)
3 evőkanál pirított, összetört törökmogyoró
Krém:
500 g sajtkrém vagy mascarpone
40 dkg Nutella
3 dl hideg, magas zsírtartalmú tejszín
10 dkg porcukor
A tetejére:
kb 5 dkg pirított, tört törökmogyoró
A kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok esetben bevált, hogy a tortaformának csak a peremét egy tányérra vagy valamilyen süteményes tálra tettem, és ebbe tettem a torta keksz alapját. Így másnap már csak a peremet kell eltávolítani, és nem kell bajlódni a torta áthelyezésével. A kekszes alapot hűtőbe tesszük míg elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A sajtkrémet/mascarponét, a cukrot és a Nutellát robotgéppel alaposan elkeverjük. Az így kapott krémet 2-3 részletben óvatosan a tejszínhez keverjük. Rákenjük a krémet a kekszalapra, majd megszórjuk a pirított mogyoróval, és minimum 4 órára vagy akár 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Tortaforma mérete: 24 cm
A liszteken kívül az összetevőket összekeverem, beleteszem a kukorica lisztet és annyi sima lisztet amennyit felvesz. Sűrű nokedli tészta állagot kell kapjunk. Legalább fél órát pi...
Elkészítési idő: 30Megmossuk, és leszárazzuk a ribizlit. A piteforma aljába terítetjük a megvajazott sütőpapírt. Beleszórjuk a gyönyörű fekete ribizlit, és megszórjuk a 3 ek barna cukorral. A tész...
Elkészítési idő: 70 percHagyományos módon elkészítünk egy piskótát 6 tojásból: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük fokozatosan hozzáadva a cukrot, ezután a habhoz keverjük a tojássárgákat, végül pedig n...
Elkészítési idő: