25 dkg keksz összetörve (pl zabkeksz) 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 evőkanál nutella (a krémhez megadott 40 dkg-ból kivéve)
3 evőkanál pirított, összetört törökmogyoró
Krém:
500 g sajtkrém vagy mascarpone
40 dkg Nutella
3 dl hideg, magas zsírtartalmú tejszín
10 dkg porcukor
A tetejére:
kb 5 dkg pirított, tört törökmogyoró
A kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok esetben bevált, hogy a tortaformának csak a peremét egy tányérra vagy valamilyen süteményes tálra tettem, és ebbe tettem a torta keksz alapját. Így másnap már csak a peremet kell eltávolítani, és nem kell bajlódni a torta áthelyezésével. A kekszes alapot hűtőbe tesszük míg elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A sajtkrémet/mascarponét, a cukrot és a Nutellát robotgéppel alaposan elkeverjük. Az így kapott krémet 2-3 részletben óvatosan a tejszínhez keverjük. Rákenjük a krémet a kekszalapra, majd megszórjuk a pirított mogyoróval, és minimum 4 órára vagy akár 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Tortaforma mérete: 24 cm
Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk, megkenjük t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább. A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze. Az almát mossuk meg, ha szeretnénk meg is hámoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjékből és a sóból robotgép segítségével kemény habot verünk. Beleszórjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg fényessé és krémes állagúvá válik. Belekeverjük a kifacsart ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd összegyúrjuk a tészta hozzávalóival. A tojásfehérjét felverjük, majd belekavarjuk a porcukrot és a kókuszt. A tésztából 4 db vékon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű