Hozzávalók:
40 dkg cukrozott sűrített tej
30 dkg vajas keksz
5 dl tejszín
2 csomag habfixáló
5 dkg tejcsokoládé
A pudingos részhez:
5 dl tej
2 tojássárgája
10 dkg cukor
1 teáskanál vanília aroma
4 dkg étkezési keményítő
4 dkg finomliszt
20 dkg vaj
A sűrített tejből karamellt készítünk. Dobozos esetén így járunk el, tubusos esetén pedig így. A kész karamellt langyosra hűtjük.
A vaníliás pudinghoz a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt, majd felöntjük a vaníliaaromával elkevert tejjel. Csomómentesre keverjük. Vízgőz fölött állandó kevergetés mellett besűrítjük. Félretesszük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük, majd szép lassan hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot.
25 x 25 centis browni forma alját kirakjuk keksszel. Rákenjük a még langyos, de nem forró karamellt.Újabb réteg keksszel fedjük be a karamellt. Erre a keksz rétegre kerül a kihűtött vanília krém, majd egy újabb sor keksz. A tetejére kerül a habfixálóval kemény habbá vert tejszín, amit reszelt tejcsokoládéval szórunk meg.
A tejszínt könnyebben tudjuk habbá verni, ha előtte 15 percre fagyasztó szekrénybe tesszük. Az sem gond, ha egy kicsit kikristályosodik. A csokoládét is könnyebben reszelhetjük, ha előtte egy kis időre szintén a fagyasztóba tesszük.
A kész süteményt minimum 3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Felszeletelve tálaljuk.
1. A tojások sárgáját a cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét és lereszelt héját, a felolvasztott vajat és a sütőporral elkevert lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSzitáld a lisztet egy nagyobb tálba, add hozzá a szódabikarbónát, a sót, és tedd félre egy kicsit. Egy másik edényben keverd össze alaposan az előzőleg mikróban megolvasztott vaj...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180°-ra. A zabpelyhet és a kókuszreszeléket kimérjük, majd a bő háromnegyedét mákdarálón ledaráljuk. A tojást villával kikeverjük a cukorral, vaníliaaromáv...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Reszeljük le kis lyukú reszelőn az almát. Mérjük ki egy tálba az összetevőket, úgy, hogy a lisztet adjuk hozzá utoljára, majd gyors mozdulatokka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű