Tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg zsír
5 egész tojás
2 dl forró víz
Vaníliakrém
9 tojás
1 l tej
18 dkg liszt
30 dkg cukor
3 csm. Vaníliáscukor
.A forró vízben felolvasztjuk a zsírt.
Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük míg elválik az edény falától.
Tűzről levéve, még forrón egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Zsírozott sütőlapra kis halmokat rakunk, és a tésztát 1 órát pihentetjük.
Forró sütőbe tesszük, 15-20 percig nem szabad megnézni.
Krém
A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukor 2/3-át és gőz felett kemény habbá verjük.
A tej 2/3-át a vaníliás cukorral forrni tesszük.
A tojássárgáját elkeverjük a megmaradt cukorral, hideg tejjel és liszttel.
Hozzáadjuk a forró tejhez, és addig főzzük míg elválik az edény falától.
Levéve a tűzről, lassan adagolva hozzáadjuk a tojásfehérjét.
Hideg tálba öntjük és hűtjük.
A megsült fánkokat félbe vágjuk és megtöltjük a kihűlt krémmel.
Elsőként a sütőt előmelegítettem 175 fokra. Majd az avokádót és az olajat egy botmixerrel krémesre mixeltem, aztán hozzáadtam a banánokat is és azt is krémesítettem. Ezután kézi ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet és a fűszereket összefőzzük, hozzáadjuk a margarint, hűlésig kavarjuk. Tojásokat felverjük, hozzáadjuk a cukrot. A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: a tojásokat egészben felverjük, simára keverjük az 1 bögre porcukorral, majd az olvasztott vajjal is. Adjuk hozzá a tejet, és a sütőporral elkevert réteslisztet. Egy 32 * 24 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral habosra kevertem, majd a többi hozzávalókat is hozzákevertem - az alma kivételével. A reszelt almát utolján óvatosan egy fakanállal belekevertem.
Elkészítési idő: 20 perc+ sütés Nehézség: Könnyű