Tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg zsír
5 egész tojás
2 dl forró víz
Vaníliakrém
9 tojás
1 l tej
18 dkg liszt
30 dkg cukor
3 csm. Vaníliáscukor
.A forró vízben felolvasztjuk a zsírt.
Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük míg elválik az edény falától.
Tűzről levéve, még forrón egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Zsírozott sütőlapra kis halmokat rakunk, és a tésztát 1 órát pihentetjük.
Forró sütőbe tesszük, 15-20 percig nem szabad megnézni.
Krém
A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukor 2/3-át és gőz felett kemény habbá verjük.
A tej 2/3-át a vaníliás cukorral forrni tesszük.
A tojássárgáját elkeverjük a megmaradt cukorral, hideg tejjel és liszttel.
Hozzáadjuk a forró tejhez, és addig főzzük míg elválik az edény falától.
Levéve a tűzről, lassan adagolva hozzáadjuk a tojásfehérjét.
Hideg tálba öntjük és hűtjük.
A megsült fánkokat félbe vágjuk és megtöltjük a kihűlt krémmel.
Előkészítjük a hozzávalókat. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A tészta hozzávalóit összekeverjük egy habverővel. (tojás, liszt, cukor, olaj, sütőpor, tej) én egy pár csepp v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat a cukorral és a rámával habosra keverjük. Beletesszük a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket az anyagokat összekeverjük, és kerek formába öntjük. A sütőt 180 fokra melegítjük.Kb fél óra kell a sütéshez, és közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet késes aprítóba tettem, finomra őröltem, majd beleszitáltam a kakaóport és alaposan összekevertem. A vajat, negyedannyit, folyadékot egy tapadásmentes lábosba tettem és k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű