Ebből a mennyiségből 6 db lesz!
35 dkg liszt,
1 teáskanál só,
2,5 dkg puha vaj,
1,2 dkg élesztő,
Pici cukor
1,1 dl tej,
1,1dl víz
Az élesztőt elkeverjük a cukros folyadékkal, a sót a lisztel.
Az élesztős folyadékot hozzáöntjük a liszthez és egyneművé jeverjük. Ezután adjuk hozzá a vajat és jól kidagasztjuk, átgyúrjuk 3s 40 percet pihentetjük.
A megkelt tészát 6 részre osztjuk, (kb 10-12dkg) és gombócozzuk. 15percet hagyjuk pihenni.
Ezután megformázzuk a péksütiket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és fóliával letakarva hűtőbe tesszük 10-12órára.
Reggel a konyhapulton hagyjuk kelni 40 percet.
Közben bekapcsoljuk a sütőt 210 fokra, gőzösre.
Egy kis tálkába tegyünk vizet a sütő aljába.
Ha letelt a kelési idő, lepermetezzük a péksütiket vízzel, és így tesszük a sütőbe.
210 fokon 18-20 perc alatt megsütjük. Figyelni kell, mert minden sütő más!!! Nekem elég a 18 perc!
Miután megsültek, ismét lepermetezzük vízzel!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
10 perc dagasztás, fél órányi kelesztés... Tésztát kockára nyújtod, 16 négyzetet vágsz. 20 dkg sajtot 16 felé kockázol, tésztára rárakod, golyóvá gyúrod és egy 24 cm-es tortaformá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűnem dagasztom.. golyokat formázok belőle, nyújtom . 3db fér egy tepsibe.. és olyan 3'4perc alatt kész.. illetve ha látom h holyagosodik..
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és 4 ek langyos tejet. Hagyjuk 5 percig, hogy az élesztő megtegye a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral tejjel felfuttatom.A többi hozzávalókat nagyobb tálba rakom a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk,letakarva kelesztem.Vagy csinálhatjuk kenyér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű