Ebből a mennyiségből 6 db lesz!
35 dkg liszt,
1 teáskanál só,
2,5 dkg puha vaj,
1,2 dkg élesztő,
Pici cukor
1,1 dl tej,
1,1dl víz
Az élesztőt elkeverjük a cukros folyadékkal, a sót a lisztel.
Az élesztős folyadékot hozzáöntjük a liszthez és egyneművé jeverjük. Ezután adjuk hozzá a vajat és jól kidagasztjuk, átgyúrjuk 3s 40 percet pihentetjük.
A megkelt tészát 6 részre osztjuk, (kb 10-12dkg) és gombócozzuk. 15percet hagyjuk pihenni.
Ezután megformázzuk a péksütiket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és fóliával letakarva hűtőbe tesszük 10-12órára.
Reggel a konyhapulton hagyjuk kelni 40 percet.
Közben bekapcsoljuk a sütőt 210 fokra, gőzösre.
Egy kis tálkába tegyünk vizet a sütő aljába.
Ha letelt a kelési idő, lepermetezzük a péksütiket vízzel, és így tesszük a sütőbe.
210 fokon 18-20 perc alatt megsütjük. Figyelni kell, mert minden sütő más!!! Nekem elég a 18 perc!
Miután megsültek, ismét lepermetezzük vízzel!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Annyira jól sikerült a virslis-sajtos muffin, amit nemrég elkészítettem, hogy kicsit továbbgondoltam a dolgot. Olyan puha és könnyű tésztája volt, hogy először virslis kiflinek ál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba hőmérsékletű hozzávalókat robotgépbe tesszük és alaposan kidagasztjuk, amíg fényes és ruganyos tésztát kapunk - kb. 15 perc. Kézzel is dagaszthatjuk, ilyenkor az élesztőt k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe keverjük össze (a liszt kivételével!) a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig a tésztát. Addig készítsünk elő egy min. 22...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű