Ebből a mennyiségből 6 db lesz!
35 dkg liszt,
1 teáskanál só,
2,5 dkg puha vaj,
1,2 dkg élesztő,
Pici cukor
1,1 dl tej,
1,1dl víz
Az élesztőt elkeverjük a cukros folyadékkal, a sót a lisztel.
Az élesztős folyadékot hozzáöntjük a liszthez és egyneművé jeverjük. Ezután adjuk hozzá a vajat és jól kidagasztjuk, átgyúrjuk 3s 40 percet pihentetjük.
A megkelt tészát 6 részre osztjuk, (kb 10-12dkg) és gombócozzuk. 15percet hagyjuk pihenni.
Ezután megformázzuk a péksütiket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és fóliával letakarva hűtőbe tesszük 10-12órára.
Reggel a konyhapulton hagyjuk kelni 40 percet.
Közben bekapcsoljuk a sütőt 210 fokra, gőzösre.
Egy kis tálkába tegyünk vizet a sütő aljába.
Ha letelt a kelési idő, lepermetezzük a péksütiket vízzel, és így tesszük a sütőbe.
210 fokon 18-20 perc alatt megsütjük. Figyelni kell, mert minden sütő más!!! Nekem elég a 18 perc!
Miután megsültek, ismét lepermetezzük vízzel!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A leveles tésztát 2 részre vágjuk, és egyesével nagyon vékonyra nyújtjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, majd összeforraljuk a többi zöldséggel és a fűs...
Elkészítési idő:Közepes keményre megdagasztjuk a kalácsot és kelni hagyjuk Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2 cen...
Elkészítési idő:A tojásokat egyneműre keverjük a kacsazsírral, a citromlével és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet és a finomra vágott medvehagymát. 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük. Lisztezett mun...
Elkészítési idő: