Ebből a mennyiségből 6 db lesz!
35 dkg liszt,
1 teáskanál só,
2,5 dkg puha vaj,
1,2 dkg élesztő,
Pici cukor
1,1 dl tej,
1,1dl víz
Az élesztőt elkeverjük a cukros folyadékkal, a sót a lisztel.
Az élesztős folyadékot hozzáöntjük a liszthez és egyneművé jeverjük. Ezután adjuk hozzá a vajat és jól kidagasztjuk, átgyúrjuk 3s 40 percet pihentetjük.
A megkelt tészát 6 részre osztjuk, (kb 10-12dkg) és gombócozzuk. 15percet hagyjuk pihenni.
Ezután megformázzuk a péksütiket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és fóliával letakarva hűtőbe tesszük 10-12órára.
Reggel a konyhapulton hagyjuk kelni 40 percet.
Közben bekapcsoljuk a sütőt 210 fokra, gőzösre.
Egy kis tálkába tegyünk vizet a sütő aljába.
Ha letelt a kelési idő, lepermetezzük a péksütiket vízzel, és így tesszük a sütőbe.
210 fokon 18-20 perc alatt megsütjük. Figyelni kell, mert minden sütő más!!! Nekem elég a 18 perc!
Miután megsültek, ismét lepermetezzük vízzel!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Keverjük össze az elő-tésztát a maradék tejjel, élesztővel, a cukorral, vajjal, a felvert tojásokkal és a sóval. Apránként adagoljuk a lisztet, és puha lágy tésztát dagasztunk, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Langyos tejben elkeverjük a kristálycukrot, és feloldjuk benne az élesztőt. 2. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, és elkeverjük a sóval. Egy mélyedést készítünk a közepére, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük öt percig. Gyúrjuk át a tésztát kevés kenyér lisztkeveréken é...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű