A tésztához
2 dl langyos tej
3 evőkanál cukor
1 tk só
50 g puha vaj
2 tojás sárga
100 g joghurt
600 g liszt
20g élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
A töltelékhez
50 dkg meggy
3 kanál cukor
1-2 kanál búzadara
A pudinghoz
1 vaníliás puding
3 dl meggylé
4 kanál cukor
Közepes keményre megdagasztjuk a kalácsot és kelni hagyjuk
Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2 centi vékonyra és 8 cm csíkokra vágjuk.
A csíkok közepére kenjük a meggy leves pudingot és arra rakjuk a lecsepegtetett meggyet, amit cukorba és búzadarába forgattunk meg.
A tészta két szélét összecsipkedjük és a csipkedéssel felfele belerakjuk körbe-körbe a formába.
Tetejét megkenjük tojással és 10 percig kelesztjük.
Forró 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Sütés vége előtt megkenjük tej, cukor és pici vaj langyos keverékével.
A lisztet, az élelsztőt, sót összekeverem, majd hozzáteszem az olajat és a langyos vízzel jól kidagasztom. meleg helyen két órát kelesztem. Amikor megkelt, rudat a tésztából, nyolc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a langyos vízben elkevert porélesztővel, a sóval, olajjal összegyúrom. majd egy órát kelesztem, a kenyérsütő formát kivajazom és a kenyértésztát formázás után a formába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk. 2. A langyos vízbe beletesszük az élesztőt és cukrot, majd a hagyjuk hogy az élesztő felfusson. 3. Hozzáadjuk a felfuttatott éleszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, élesztőt, sót, amarántot kimérjük, összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, kicsit összegyúrjuk, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk. (Bepakolni mindent a ken...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű