Tészta:
10-15 dkg apróra vágott dió,
6 tojás fehérje,
6 ek. cukor,
3 ek. rétesliszt,
2 ek. zsemlemorzsa,
1 ek. lekvár,
Krém:
1l tej,
6 tojás sárgája,
5 ek. rétesliszt,
2 cs. vaníliapuding,
25 dkg kr.cukor,
25dkg ráma,
3 kanál kakaópor.
Tetejére:
0,5l habtejszín,
2 habfixáló.
Az apróra vágott diót, zsírozott, lisztezett tepsi aljába szórjuk.
A tojások fehérjéből habot verünk.
A cukrot, réteslisztet, zsemlemorzsát, és a lekvárt összekeverjük, tojáshabbal lazítjuk. Ráöntjük a dióra és 180 fokon megsütjük.
Krém:
A pudingot a rétesliszttel pici tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot, majd a tejben megfőzzük. Hűtjük.
Ha kihűlt, a kihabosított rámával összekeverjük.
A fele krémet rákenjük a kihűlt tésztára. A másik feléhez adjuk a kakaóport, majd rákenjük a sárga krémre.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és a krém tetejére kenjük. Hűtjük.
Dió nélkül is készíthető!
Tészta: A hozzávalókat a felsorolt sorrendben összekeverjük. Ha nem akar összeállni, akkor 2-3 evőkanál tejet tegyünk bele. Két cipót formázzunk belőle. Töltelék: A tojásfehér...
Elkészítési idő: 1,5 óraA tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, belemérjük a vizet, összedolgozzuk, beleszitáljuk a liszt-sütőpor elegyét, beleszórjuk a kakaóport, és...
Elkészítési idő:A tésztát készítjük el először. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. Az olajat is hozzáadjuk és közben habverővel verjük, majd a lisztet és a sütőport i...
Elkészítési idő: 1 óra