Tészta:
10-15 dkg apróra vágott dió,
6 tojás fehérje,
6 ek. cukor,
3 ek. rétesliszt,
2 ek. zsemlemorzsa,
1 ek. lekvár,
Krém:
1l tej,
6 tojás sárgája,
5 ek. rétesliszt,
2 cs. vaníliapuding,
25 dkg kr.cukor,
25dkg ráma,
3 kanál kakaópor.
Tetejére:
0,5l habtejszín,
2 habfixáló.
Az apróra vágott diót, zsírozott, lisztezett tepsi aljába szórjuk.
A tojások fehérjéből habot verünk.
A cukrot, réteslisztet, zsemlemorzsát, és a lekvárt összekeverjük, tojáshabbal lazítjuk. Ráöntjük a dióra és 180 fokon megsütjük.
Krém:
A pudingot a rétesliszttel pici tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot, majd a tejben megfőzzük. Hűtjük.
Ha kihűlt, a kihabosított rámával összekeverjük.
A fele krémet rákenjük a kihűlt tésztára. A másik feléhez adjuk a kakaóport, majd rákenjük a sárga krémre.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és a krém tetejére kenjük. Hűtjük.
Dió nélkül is készíthető!
A fél liter tejet a cukrokkal és a vajjal felforraljuk. A 125 ml tejben elkeverjük a búzadarát. Amikor a cukros-vajas tej felforrt, belekeverjük a tejes-búzadarát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, mézet, cukrot, zsírt, szódabikarbónát, és a tejfölt egy lábasban jól felmelegítjük. Nem muszáj főzni,csak főzés nélkül összegyúrni. A lisztet hozzáadva összeállítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKéshegynyi vékony lapokat nyújtunk (kettőt) és kizsírozott gáztepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Mielőtt sütjük, meg kell szurkálni villával, hogy ne púposodjon f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd hozzáadjuk a diót, a tejet, a lisztet, a sütőport és a kakaót. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a masszához forgatjuk, majd p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű