Tészta:
10-15 dkg apróra vágott dió,
6 tojás fehérje,
6 ek. cukor,
3 ek. rétesliszt,
2 ek. zsemlemorzsa,
1 ek. lekvár,
Krém:
1l tej,
6 tojás sárgája,
5 ek. rétesliszt,
2 cs. vaníliapuding,
25 dkg kr.cukor,
25dkg ráma,
3 kanál kakaópor.
Tetejére:
0,5l habtejszín,
2 habfixáló.
Az apróra vágott diót, zsírozott, lisztezett tepsi aljába szórjuk.
A tojások fehérjéből habot verünk.
A cukrot, réteslisztet, zsemlemorzsát, és a lekvárt összekeverjük, tojáshabbal lazítjuk. Ráöntjük a dióra és 180 fokon megsütjük.
Krém:
A pudingot a rétesliszttel pici tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot, majd a tejben megfőzzük. Hűtjük.
Ha kihűlt, a kihabosított rámával összekeverjük.
A fele krémet rákenjük a kihűlt tésztára. A másik feléhez adjuk a kakaóport, majd rákenjük a sárga krémre.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és a krém tetejére kenjük. Hűtjük.
Dió nélkül is készíthető!
Elkészítés A cukrot a zsírral, a tojássárgákkal habosra keverünk, hozzáadjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük. Beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a tejet. Az egész masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és a lap többi hozzávalójával együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Mikor elkészült lekapcsolható oldalú sütőformába helyezzük. A túrót é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokból 2 db piskótát sütünk./2 db 4 tojásos/ Az egyik piskóta sárga legyen, a másik barna / ezt kakaóval készítsük el/. A kihűlt piskótákból - pogácsa szaggatóval - korongo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot és a tojássárgáját keverd szinte fehéredésig. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, a vizet, a citrom frissen facsart levét és reszelt héját. Tedd egy lábosba, és kis lángon kezdd...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű