Tészta:
10-15 dkg apróra vágott dió,
6 tojás fehérje,
6 ek. cukor,
3 ek. rétesliszt,
2 ek. zsemlemorzsa,
1 ek. lekvár,
Krém:
1l tej,
6 tojás sárgája,
5 ek. rétesliszt,
2 cs. vaníliapuding,
25 dkg kr.cukor,
25dkg ráma,
3 kanál kakaópor.
Tetejére:
0,5l habtejszín,
2 habfixáló.
Az apróra vágott diót, zsírozott, lisztezett tepsi aljába szórjuk.
A tojások fehérjéből habot verünk.
A cukrot, réteslisztet, zsemlemorzsát, és a lekvárt összekeverjük, tojáshabbal lazítjuk. Ráöntjük a dióra és 180 fokon megsütjük.
Krém:
A pudingot a rétesliszttel pici tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot, majd a tejben megfőzzük. Hűtjük.
Ha kihűlt, a kihabosított rámával összekeverjük.
A fele krémet rákenjük a kihűlt tésztára. A másik feléhez adjuk a kakaóport, majd rákenjük a sárga krémre.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és a krém tetejére kenjük. Hűtjük.
Dió nélkül is készíthető!
1. Egy 18-20 cm átmérőjű kapcsos kerek tortaformát kivajazok, sütőpapírral kibélelek. A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverésest 155-re). 2. A kekszet krémestül ledarálom. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNačin pripreme: U šerpu staviti mleko, šećer i margarin isečen na kockice. Kuvati dok se margarin ne otopi. U posebnom sudu izmešajte mleveni keks, kakao i mlevene orahe. Nalijte...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a morzsát és a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét vágott dióval me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEloszor megsutom a kakaos piskota lapot Likavarom a tojas sargakat a cukorral habosra Hozzateszem sorba az olajat,vizet,a sutoporral elkavart lisztet,kakaot Elsimitom a masszat...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes