menu

Családireceptkönyv.hu

Kompótok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Őszibarack
meggy
cseresznye
körte

4 csapott ek.cukor / üveg
Befőzési tartósítószer
Víz

Elkészítés:


Évek óta a legegyszerűbb módszerrel csinálom a befőtteket .A megtísztitott gyümölcsöt a tiszta üvegekbe rakom ,jól meg szoktam tömni hogy a dunsztolásnál ne jöjjön fel az üveg feléig ,majd 4 evőkanál cukrot teszek rá felöntöm hideg vízzel és a tetejére befőzési tartósítószert (Nátrium Benzoát )rakok épp egy késhegynyit.Régen szalicilt de ezt ugye betíltották pedig semmi bajunk nem lett tőle .Ezután jól lezárom az üvegeket ,fejre is fordítom nehogy follyon ,mert akkor levegős lesz .Ha ez meg van Nagy fazékba amibe nekem egyszerre 6 üveg fér teszek egy konyharuhát alulra belerakom az üvegeket és kb feléig felöntöm a fazekat hideg vízzel és elkezdem így közepes lángon főzni ,mikor az üvegekben belül gyöngyözik a folyadék akkor jó a dunsztolás .Ezeket kiszoktam venni meleg takaróval ellátott száraz dunsztba hogy ott hüljenek ki .Ugyanígy csinálom a többi gyümölcsöt is ,a cseresznyét és meggyet pedig nem magozom ki ,csak átválogatom ne legyen benne rossz .A meggyre 1 kanállal több cukrot lehet rakni .Nekem így még mindig friss a gyümölcs ,bármeddig eláll .

Kompótok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Chilis -csokis meggylekvár
Chilis -csokis meggylekvár

A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk, és lehetőleg kézzel átgyúrjuk. Végezzük a műveletet gumikesztyűben, ha érzékeny a bőrünk. Bizonyos kozmetikumok is gyümölcssavat használna...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Birsalma befőtt tartósítószer nélkül
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Birsalma befőtt tartósítószer nélkül

A birsalmákat tisztítás után (hámozni nem kell) kockákra vágjuk. Az alaposan elmosott befőttes üvegekbe beledobunk egy kis darabka fahéj rudat és 2-3 db szegfűszeget. Az almákat...

Elkészítési idő: 50 perc+ pucolá
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposzta savanyítás
Káposzta savanyítás

Szedjük le a káposzta külső leveleit, majd gyaluljuk le. Keverjük össze a legyalult káposztát kilónként 20-25 g sóval (fontos, hogy ne jódozott sót használjunk, a jód nem kedvez az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répalekvár
Répalekvár

Sárgarépát megpucoltam karikára vágtam,annyi vizet öntöttem rá ,hogy ellepje éppen,beletettem a gyömbért,ciromhéját reszeltem bele,utána megpucoltam a citromot a fehér héjától, öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk