Őszibarack
meggy
cseresznye
körte
4 csapott ek.cukor / üveg
Befőzési tartósítószer
Víz
Évek óta a legegyszerűbb módszerrel csinálom a befőtteket .A megtísztitott gyümölcsöt a tiszta üvegekbe rakom ,jól meg szoktam tömni hogy a dunsztolásnál ne jöjjön fel az üveg feléig ,majd 4 evőkanál cukrot teszek rá felöntöm hideg vízzel és a tetejére befőzési tartósítószert (Nátrium Benzoát )rakok épp egy késhegynyit.Régen szalicilt de ezt ugye betíltották pedig semmi bajunk nem lett tőle .Ezután jól lezárom az üvegeket ,fejre is fordítom nehogy follyon ,mert akkor levegős lesz .Ha ez meg van Nagy fazékba amibe nekem egyszerre 6 üveg fér teszek egy konyharuhát alulra belerakom az üvegeket és kb feléig felöntöm a fazekat hideg vízzel és elkezdem így közepes lángon főzni ,mikor az üvegekben belül gyöngyözik a folyadék akkor jó a dunsztolás .Ezeket kiszoktam venni meleg takaróval ellátott száraz dunsztba hogy ott hüljenek ki .Ugyanígy csinálom a többi gyümölcsöt is ,a cseresznyét és meggyet pedig nem magozom ki ,csak átválogatom ne legyen benne rossz .A meggyre 1 kanállal több cukrot lehet rakni .Nekem így még mindig friss a gyümölcs ,bármeddig eláll .
A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk, és lehetőleg kézzel átgyúrjuk. Végezzük a műveletet gumikesztyűben, ha érzékeny a bőrünk. Bizonyos kozmetikumok is gyümölcssavat használna...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA birsalmákat tisztítás után (hámozni nem kell) kockákra vágjuk. Az alaposan elmosott befőttes üvegekbe beledobunk egy kis darabka fahéj rudat és 2-3 db szegfűszeget. Az almákat...
Elkészítési idő: 50 perc+ pucolá Nehézség: KönnyűSzedjük le a káposzta külső leveleit, majd gyaluljuk le. Keverjük össze a legyalult káposztát kilónként 20-25 g sóval (fontos, hogy ne jódozott sót használjunk, a jód nem kedvez az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSárgarépát megpucoltam karikára vágtam,annyi vizet öntöttem rá ,hogy ellepje éppen,beletettem a gyömbért,ciromhéját reszeltem bele,utána megpucoltam a citromot a fehér héjától, öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű