Családireceptkönyv.hu

Krumpli muffin sütőben


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•1,4 kg krumpli
•90 g Vaj
•3 g szárított fokhagyma
•1 teáskanál Kakukkfű
•25 g parmezán
•Só, bors

Elkészítés:



Kend be a 12 muffin formát vajjal(ügyelj arra, hogy a vaj fele megmaradjon).
Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon mandoline, vagy ehhez hasonló eszköz, akkor ez sokkal könnyebb!
Lereszeljük a parmezánt, és hozzá adjuk a burgonya szeleteket. Hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát és kakukkfüvet. Olvasszuk fel a maradék vajat, és öntsük rá a burgonyára.
Keverjünk össze mindent jól. Már a szaga is fantasztikus, nem igaz?
Rakjuk a burgonya szeleteket egymás tetejére a muffin tálcába. Majd szórjuk meg egy kis borssal és kakukkfűvel a tetejét.
Süssük meg előmelegített sütőben 190 ° C-on, körülbelül 55 percig.
Miután kivetted a sütőből hagyd, hogy a tornyok hűljenek pár percig, majd késsel vedd ki a tálcából. Most egyszerűen csak rendezd őket szépen egy tányérra, díszítsd egy kevés parmezánnal és kakukkfűvel.

Krumpli muffin sütőben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hagymás tört krumpli
Hagymás tört krumpli

1. A krumplit héjában főzzük. 2. Közben a hagymát durva kockára vágjuk és az olajban barnára pirítjuk. 3. A megfőtt krumplit hideg vízzel öblítjük és melegen hámozzuk. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sült krumpli krémsajtos-hagymás töltelékkel
Sült krumpli krémsajtos-hagymás töltelékkel

Vágjuk félbe a krumplikat és enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és hűtsük langyosra. (Nem kell puhára főzni, pár perc előfőzés elegendő.) Óvatosan vájjuk ki a b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyafánk szaftos húsok mellé
Burgonyafánk szaftos húsok mellé

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Zöldbab saláta
Zöldbab saláta

Enyhén sós vízben főzd meg a zöldbabot. Amíg fő, vágd minél apróbbra a vöröshagymát. Amikor elkészült szűrd le, fűszerezd meg. Még melegen keverd bele az apróra vágott hagymát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk