•1,4 kg krumpli
•90 g Vaj
•3 g szárított fokhagyma
•1 teáskanál Kakukkfű
•25 g parmezán
•Só, bors
Kend be a 12 muffin formát vajjal(ügyelj arra, hogy a vaj fele megmaradjon).
Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon mandoline, vagy ehhez hasonló eszköz, akkor ez sokkal könnyebb!
Lereszeljük a parmezánt, és hozzá adjuk a burgonya szeleteket. Hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát és kakukkfüvet. Olvasszuk fel a maradék vajat, és öntsük rá a burgonyára.
Keverjünk össze mindent jól. Már a szaga is fantasztikus, nem igaz?
Rakjuk a burgonya szeleteket egymás tetejére a muffin tálcába. Majd szórjuk meg egy kis borssal és kakukkfűvel a tetejét.
Süssük meg előmelegített sütőben 190 ° C-on, körülbelül 55 percig.
Miután kivetted a sütőből hagyd, hogy a tornyok hűljenek pár percig, majd késsel vedd ki a tálcából. Most egyszerűen csak rendezd őket szépen egy tányérra, díszítsd egy kevés parmezánnal és kakukkfűvel.
A rizst alaposan mosd meg, majd kevergetve pirítsd meg kevés olajon. Amikor jól kifehéredik, és szinte átlátszóvá válik, öntsd fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, és főzd puh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megfőzzük és félretesszük, amíg langyosra nem hűl. 2. Ezután hámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a felvert tojásokkal, a liszttel, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megpucoljuk, ha mirelit, kiengedjük. Kevés olajon az áttört fokhagymát 2 percig kis lángon sütjük. Beletesszük a spenótot. Fedővel lefedve néhány percig...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű