menu

Családireceptkönyv.hu

Lekváros derelye (barátfüle)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•1 evőkanál vaj
•1 db tojás
•2-3 evőkanál olaj
•40 dkg krumpli
•pici só
•5 dkg porcukor
•20 dkg zsemlemorzsa
•20 dkg liszt (kb)
•kemény lekvár (ha van szilvalekvár)

Elkészítés:



A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük, és kihűtjük. Az összetört burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a sót, a vajat, és a tojást, majd csomómentesre összegyúrjuk. Az hogy mennyi lisztet vesz föl, múlik a liszt minőségén, és a krumpli víztartalmán. Ha nagyon ragad, tegyünk még lisztet hozzá. Rugalmas tésztát kapunk. A tésztát egy kicsit pihentetjük, majd kb 2-3mm vastagra nyújtjuk kávéskanálnyi lekvárhalmokat rakunk rá szép sorban. A tésztát ráhajtjuk, és derelyvágóval felvágjuk. Forrásban levő vízben kifőzzük. Egyszerre csak keveset tegyünk a vízbe. Ha feljön a tetejére, szűrjük le. Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk, és ebbe forgatjuk a derejéket. Tálalásnál porcukorral meghintjük.


Népszerűsítsd receptedet

Lekváros derelye (barátfüle)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplipizza (mentes is lehet)
Krumplipizza (mentes is lehet)

A krumplit, hagymát, zöldfűszert, tojást összekeverni, sózni, borsozni. Hozzákeverni a reszelt sajtot és a lisztet. 220 fokra előmelegíteni a sütőt. Sütőpapíron vékonyan kiteríte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Grízgaluska
Grízgaluska

Elkészítési idő: -
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplilángos, amit platnin sütöttek
Krumplilángos, amit platnin sütöttek

A krumplit meghámozzuk, daraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük róla, jó alaposan lecsöpögtetjük, s még melegen összetörjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 2 tk sót, 30...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás vega canelloni
Gombás vega canelloni

A vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rusztikusra vágott gombát, megborsozzuk és hagyjuk lepirulni. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a bor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk