Tészta:
Két egész tojás
60g darált mandula,
60g darált dió,
100g porcukor,
25g liszt
2 tojásfehérje,
50g kristálycukor,
25g olvasztott vaj !!
Krém.
3tojássárgája,
200ml tej
100g cukor,
1/2 kiskanál vanilia,
250g mascapone,
250ml tejszin,
7g zselatin,
30ml hideg viz,
ez a krém!!!
Málna zselé.
400g fogyasztott málna,
70ml víz,
150g cukor,
1 kiskanál keményítő,
8g zselatin,
30ml hideg viz!!!
Díszítés. Fehér csoki, málna
Málnazselé
Először a málnazselét készítjük el. A málnát, vizzel cukorral alacsony lángon főzzük. Ha megfőtt, átszűrjük, hogy a magoktól meszabaduljunk. A keményítőt oldjuk fel egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a málnához. addig keverjük (főzzük) míg elkezd sűrűsödni. A zselatint hideg vízzel feloldjuk,majd a málnához keverjük. Sütőpapírral bélelt tálcára öntjük a zselé 2/3-át (24x24cm) majd 1 órát hűtjük.
Tészta:
A tészta hozzávalóiból mandulás piskótát sütünk. 2 lapot, 24x24cm. 15-20 perc alatt megsül.
Krém:
A cukrot, tejet, tojássárgáját feltesszük főni. Lassú tűzön folyamatos keverés mellet addig főzzük, míg sűrű nem lesz. Tűzről levéve hozzá adjuk a vanília kivonatot. Félre tesszük.
A zselatint hideg vízben oldjuk fel. A tejszínt kemény habbá verjük, összekeverjük a tojásos krémmel, végül a mascarponéval. Ezután belekeverjük a feloldott zselatint.
A krémet három tészre osztjuk.
Az alsó piskóta lapra kenjük a krém 1/3-át, erre tesszük a málnazselét. Ismét krém, piskóta, krém.
Végül a félretett málnazselét folyósra olvasztjuk, (de nem melegre!) és a krémre öntjük.
Tetejét egész málnával és fehércsokival díszítjük.
1. Az omlós kekszet ledarálom, és a megolvasztott vajjal alaposan összedolgozom. 26 centi átmérőjűkapcsos tortaforma aljára egyengetem, majd hideg helyreteszem. (Fontos, hogy jól ö...
Elkészítési idő:80 g csokoládét vízfürdőben megpuhítunk és addig keverünk, amíg hőfoka néhány fokkal magasabb lesz a testhőmérsékletnél. Ezt a puhított csokoládét nagyon gyorsan belekeverjük 400 g...
Elkészítési idő:A lisztet,kakaóport,sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük. Jó kiverjük és egy fakanállal hozzá keverjük a szára...
Elkészítési idő: