Tészta:
Két egész tojás
60g darált mandula,
60g darált dió,
100g porcukor,
25g liszt
2 tojásfehérje,
50g kristálycukor,
25g olvasztott vaj !!
Krém.
3tojássárgája,
200ml tej
100g cukor,
1/2 kiskanál vanilia,
250g mascapone,
250ml tejszin,
7g zselatin,
30ml hideg viz,
ez a krém!!!
Málna zselé.
400g fogyasztott málna,
70ml víz,
150g cukor,
1 kiskanál keményítő,
8g zselatin,
30ml hideg viz!!!
Díszítés. Fehér csoki, málna
Málnazselé
Először a málnazselét készítjük el. A málnát, vizzel cukorral alacsony lángon főzzük. Ha megfőtt, átszűrjük, hogy a magoktól meszabaduljunk. A keményítőt oldjuk fel egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a málnához. addig keverjük (főzzük) míg elkezd sűrűsödni. A zselatint hideg vízzel feloldjuk,majd a málnához keverjük. Sütőpapírral bélelt tálcára öntjük a zselé 2/3-át (24x24cm) majd 1 órát hűtjük.
Tészta:
A tészta hozzávalóiból mandulás piskótát sütünk. 2 lapot, 24x24cm. 15-20 perc alatt megsül.
Krém:
A cukrot, tejet, tojássárgáját feltesszük főni. Lassú tűzön folyamatos keverés mellet addig főzzük, míg sűrű nem lesz. Tűzről levéve hozzá adjuk a vanília kivonatot. Félre tesszük.
A zselatint hideg vízben oldjuk fel. A tejszínt kemény habbá verjük, összekeverjük a tojásos krémmel, végül a mascarponéval. Ezután belekeverjük a feloldott zselatint.
A krémet három tészre osztjuk.
Az alsó piskóta lapra kenjük a krém 1/3-át, erre tesszük a málnazselét. Ismét krém, piskóta, krém.
Végül a félretett málnazselét folyósra olvasztjuk, (de nem melegre!) és a krémre öntjük.
Tetejét egész málnával és fehércsokival díszítjük.
A mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 ek nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy torta formába. (legjobb a csatos torta forma) A kekszes alapot hűt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHozzávalók a piskótához: 200 g tojásfehérje (nálam 6 nagyobb tojás) 200g kristálycukor 200 g darált mák 50 g liszt 100 g hámozott, savanykás reszelt alma (Jonatán vagy Idare...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 kg rétes- és sima liszt felesben 2 egész tojás csipet só és cukor annyi tej amivel ezt simára keverjük (kb. 3dl) majd sima csapvízzel palacsintatészta sűrűségűre hígítom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Az olvasztott vajat hozzáadjuk a kekszhez, majd a sütőpapírral bélelt forma aljába nyomkodjuk, és hidegre tesszük, amíg összeállítjuk a krémet. 2.Két doboz barackot jól lecsepeg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes