Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Málnás mandulás torta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta:
Két egész tojás
60g darált mandula,
60g darált dió,
100g porcukor,
25g liszt
2 tojásfehérje,
50g kristálycukor,
25g olvasztott vaj !!

Krém.
3tojássárgája,
200ml tej
100g cukor,
1/2 kiskanál vanilia,
250g mascapone,
250ml tejszin,
7g zselatin,
30ml hideg viz,
ez a krém!!!

Málna zselé.
400g fogyasztott málna,
70ml víz,
150g cukor,
1 kiskanál keményítő,
8g zselatin,
30ml hideg viz!!!

Díszítés. Fehér csoki, málna

Elkészítés:


Málnazselé
Először a málnazselét készítjük el. A málnát, vizzel cukorral alacsony lángon főzzük. Ha megfőtt, átszűrjük, hogy a magoktól meszabaduljunk. A keményítőt oldjuk fel egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a málnához. addig keverjük (főzzük) míg elkezd sűrűsödni. A zselatint hideg vízzel feloldjuk,majd a málnához keverjük. Sütőpapírral bélelt tálcára öntjük a zselé 2/3-át (24x24cm) majd 1 órát hűtjük.
Tészta:
A tészta hozzávalóiból mandulás piskótát sütünk. 2 lapot, 24x24cm. 15-20 perc alatt megsül.
Krém:
A cukrot, tejet, tojássárgáját feltesszük főni. Lassú tűzön folyamatos keverés mellet addig főzzük, míg sűrű nem lesz. Tűzről levéve hozzá adjuk a vanília kivonatot. Félre tesszük.
A zselatint hideg vízben oldjuk fel. A tejszínt kemény habbá verjük, összekeverjük a tojásos krémmel, végül a mascarponéval. Ezután belekeverjük a feloldott zselatint.
A krémet három tészre osztjuk.
Az alsó piskóta lapra kenjük a krém 1/3-át, erre tesszük a málnazselét. Ismét krém, piskóta, krém.
Végül a félretett málnazselét folyósra olvasztjuk, (de nem melegre!) és a krémre öntjük.
Tetejét egész málnával és fehércsokival díszítjük.

Málnás mandulás torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Sajttorta meggylekvárral
Sajttorta meggylekvárral

A kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és a formába nyomkodjuk. A túrót összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és héját valamint a sajtot. Szitáljuk rá a lisztet és...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Francia almatorta
Francia almatorta

A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, a porcukorral és a tojássárgájával. A bort hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk, és rövid ideig sütőben pihentetjük. Ez alatt 10 dkg cukrot v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mascarponés diótorta (ha fel kéne már használni a ma
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Mascarponés diótorta (ha fel kéne már használni a ma

Előmelegítjük a sütőt 180 fok-ra. 2. Mondanám, hogy az összes lap tésztáját egyben keverjük be, de nem mondom, mert a harmadik-negyedik lap már egészen más állagú lenne így, mi...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nagyon jó kipróbált kakaós tortalap,,szuper!
Nagyon jó kipróbált kakaós tortalap,,szuper!

A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként adjuk hozzá a sárgáit, majd az olajat, a vizet adagoljuk a masszához, végül a sütőporral, kakaóval elkevert,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk