60 dkg liszt,
3 egész tojás,
3 dl tej,
6 dkg p.cukor,
2 ek olaj,
5 dkg élesztő.
Krém
3 ek kakaó,
20 dkg cukor
3 csm. vaníliáscukor,,
20 dkg Ráma.
Kevés cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk.
A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, 6 felé oszjuk és 1 órát pihentetjük.
Közben a krém összetevőit habosra keverjük.
A megkelt cipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk, rákenjük a kakaós krémet kb 8 dkg krémet számoljunk egy cipóra.
Felcsavarjuk és három rudat összefogunk, a végét jól lenyomjuk.
Megfonjuk a kalácsot, tepszibe tesszük és a tetejét tejfölös tojással kenjük le.
Még kb 1 órát pihen a tepsziben sülés előtt.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Ha gyorsan pirul a teteje, tegyünk rá fóliát.
A tejben a cukrot, sót felmelegítjük és a liszt+ élesztő+ vaj+ tojássárgája tésztához hozzáöntjük. Jól dolgozható tészta, gyorsan összeállítható, külön kelesztést nem igényel. 4 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóiból kalácstésztát készítünk, majd a tésztát megkelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: 9 dl tejben megfőzünk 3 csomag vaniliàs pudingot, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű