60 dkg liszt,
3 egész tojás,
3 dl tej,
6 dkg p.cukor,
2 ek olaj,
5 dkg élesztő.
Krém
3 ek kakaó,
20 dkg cukor
3 csm. vaníliáscukor,,
20 dkg Ráma.
Kevés cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk.
A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, 6 felé oszjuk és 1 órát pihentetjük.
Közben a krém összetevőit habosra keverjük.
A megkelt cipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk, rákenjük a kakaós krémet kb 8 dkg krémet számoljunk egy cipóra.
Felcsavarjuk és három rudat összefogunk, a végét jól lenyomjuk.
Megfonjuk a kalácsot, tepsibe tesszük és a tetejét tejfölös tojással kenjük le.
Még kb 1 órát pihen a tepsiben sülés előtt.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Ha gyorsan pirul a teteje, tegyünk rá fóliát.
Dagasztás után 40 perc kelesztés. 9 részre osztva felgömbölyíteni, kis pihenő után szálakat sodrunk és fonjuk. 6db kb 50 cm hosszú szálat sodrok,. 3szor 2db szálat össze tekerek ....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba beleszitáljuk a lisztet , egy kis mélyedést csinálunk bele, belerakjuk az élesztőt és egy kis cukrot és ráöntjük a langyos tejből ha felfutott az élesztő akkor hozzáadjuk a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kalácstésztáról van szó, annyiban más csak, hogy nincs felfuttatva az élesztő a tejben, hanem a száraz összetevőkkel keverjük össze. Először a tejet a vajjal felmelegítettem, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és végül a vaníliát és a joghurtot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, rászitál...
Elkészítési idő: 15+45 perc Nehézség: Könnyű