Családireceptkönyv.hu

Ostoros kalács


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt,
3 egész tojás,
3 dl tej,
6 dkg p.cukor,
2 ek olaj,
5 dkg élesztő.
Krém
3 ek kakaó,
20 dkg cukor
3 csm. vaníliáscukor,,
20 dkg Ráma.

Elkészítés:


Kevés cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk.
A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, 6 felé oszjuk és 1 órát pihentetjük.
Közben a krém összetevőit habosra keverjük.
A megkelt cipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk, rákenjük a kakaós krémet kb 8 dkg krémet számoljunk egy cipóra.
Felcsavarjuk és három rudat összefogunk, a végét jól lenyomjuk.
Megfonjuk a kalácsot, tepsibe tesszük és a tetejét tejfölös tojással kenjük le.
Még kb 1 órát pihen a tepsiben sülés előtt.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Ha gyorsan pirul a teteje, tegyünk rá fóliát.

Ostoros kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos mákos kuglóf (Sóbors)
Narancsos mákos kuglóf (Sóbors)

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a mákot. Egy másik tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, és közben lassan öntsük hozzá az olajat...

Elkészítési idő: 15+45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Foszlós vaníliás kalács recept
Foszlós vaníliás kalács recept

Ideális, ha minden hozzávaló langyos vagy legalább szobahőmérsékletű. Az élesztőt felfuttatjuk 1 kk cukorral és 1 dl langyos tejjel. A lisztet elkeverjük a megmaradt cukorral és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Csodás kelt túrós batyu
Csodás kelt túrós batyu

A kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 evőkanál tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az éleszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Teljes kiőrlésű vajas kalács
Teljes kiőrlésű vajas kalács

~A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, az élesztőt is csak belemorzsolom, lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztok, 30 percet hagyom kelni, fedel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk