60 dkg liszt,
3 egész tojás,
3 dl tej,
6 dkg p.cukor,
2 ek olaj,
5 dkg élesztő.
Krém
3 ek kakaó,
20 dkg cukor
3 csm. vaníliáscukor,,
20 dkg Ráma.
Kevés cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk.
A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, 6 felé oszjuk és 1 órát pihentetjük.
Közben a krém összetevőit habosra keverjük.
A megkelt cipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk, rákenjük a kakaós krémet kb 8 dkg krémet számoljunk egy cipóra.
Felcsavarjuk és három rudat összefogunk, a végét jól lenyomjuk.
Megfonjuk a kalácsot, tepszibe tesszük és a tetejét tejfölös tojással kenjük le.
Még kb 1 órát pihen a tepsziben sülés előtt.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Ha gyorsan pirul a teteje, tegyünk rá fóliát.
http://www.mindenegybenblog.hu/nagyi-receptjei/kakaos-foszlos-kalacs-soha-tobbe-nem
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom, 1 mokkáskanál cukrot lecsípek a kimért mennyiségből, 1 dl-t tálba öntök a tejből, és elkeverem benne a cukrot. Az élesztőt belemorzsolom. Amíg felfut, a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt egy csipet kristálycukorral felfuttatjuk a langyos tejben, kb. 10 perc alatt. 2. Ezalatt kimérjük a többi hozzávalót egy tálba. Először a lisztet a sóval, úgy hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDobro izmiksati žumanjke, šećer, vanilin šećere, limunovu koricu i omekšani maslac. Postepeno dodavati mlijeko na žlicu, a na kraju lagano umiješati brašno promiješanog s praškom z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű