Hozzávalók:
◾10 db csirkeszárny
◾3 evőkanál kukoricakeményítő
◾késhegynyi sütőpor
◾negyed teáskanál pirospaprika
◾só, bors
A második panír:
◾3 evőkanál kukoricakeményítő
◾késhegynyi sütőpor
◾6 evőkanál víz
A kukoricakeményítőt, a fűszereket és a sütőport összekeverjük és belemártjuk a húsokat. Majd hűtőbe tesszük 1 órára. Megcsináljuk a második panírt: a kukoricakeményítőt, a sütőport és a vizet összekavarjuk, a húsokat beleforgatjuk a vizes keverékbe és azonnal forró olajba tesszük. Lassú tűzön készre sütjük. A keményítőtől és a sütőportól finom, ropogós lesz a csirke “bundája”.
A húst apró kockákra összevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. Közben 9evk. tejfölt összekeverek 9evk. liszttel,beleteszek 2 egész tojást, reszelt sajtot,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kacsát jó alaposan megmossuk. Besózzuk, alaposan, kívül és belül is, szépen belemasszírozzuk a húsba. Magasfalú tepsire tesszük. Természetesen ízlés szerint akár más fűszereket,...
Elkészítési idő: 600 perc Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy kisebb tálban keverjük össze a fűszereket és az alaplevet. A csirkemellet kockázzuk fel, majd fektessük egy tűzálló tálba és öntsük rá a f...
Elkészítési idő: 20+20 perc Nehézség: Könnyű1. Csomómentesre keverjük vizet és a lisztet. 2. A kukoricapelyhet durvára zúzzuk és összekeverjük a kukoricaliszttel, sóval, cayenne borssal, fokhagyma granulátummal, őrölt feket...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz