20 dkg rizs
15 dkg sonka
15 dkg sajt
2 dl olívaolaj
Ezen felül só, bors, zsemlemorzsa, 1 tojás (petrezselyemzöld)
tálaláshoz csípős ketchup
Megfőzöm a rizst, majd langyosra hűtöm. A sonkát apró kockára vágom és kissé lepirítom.
A rizst és a sonkát egy tálba teszem, adok hozzá reszelt sajtot. Sózom, borsozom és alaposan elkeverem. Vizes kézzel kis golyókat formázok belőle, amiket felvert tojásba, majd zsemlemorzsába hempergetek.
Olívaolajban ropogósra sütöm.
Csípős ketchuppal tálalom.
1. A burgonyákat meghámozzuk és egészben, erősen sós vízben majdnem puhára főzzük. 2. Közben a virslit meghámozzuk és félbevágjuk, ily módon 8 virsli darabot kapunk. 3. A b...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe a babot, egy másik tálban pedig a füstölt húst. Másnap fél órára hideg vízbe teszünk egy Római tálat, fedelével együtt. A zölds...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat héjastól egészben puhára főzzük. A megmosott, lecsöpögtetett spenótot olívaolajon a zúzott fokhagymával együtt megfonnyasszuk. Hozzámorzsoljuk a fetát, és elkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megpucoltam, felkarikáztam, megfőztem, majd átszűrtem az aprítógépbe (nem csepegtettem le, nem baj ha egy kis főző víz is kerül a gépbe). Ehhez adtam a 3 ek. zselatin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű