Családireceptkönyv.hu

Sajtos Bagett


Írta:

Elk. idő: 1-1,5 óra
Adag: 3 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2-2,5 dl kézmeleg víz,
1 ek. étolaj,
1 ek kefír,
1 kk só,
pici cukor,
kb. 6 dkg kemény sajt.

Elkészítés:


1 dl cukros kézmeleg vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk 10 dkg lisztet (a 40 dkg-ból) és langyos helyen felfuttatjuk.
Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. A vizet fokozatosan adjuk hozzá! Közepesen lágy tésztát kapunk.
20 pecet pihentetjük, azután lazán átgyúrjuk, és ismét 20 percet pihentetjük.
Ttéglalapra nyújtjuk, 6 részre osztjuk és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepszibe tesszük,ahol még legalább 30 percet pihentetjük.
Ezalatt előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A sütő aljába kis tálkába vizet teszünk, hogy jó gőzös legyen a sütő.
Ha megkeltek a kiflik, bőven lekenjük vízzel, megszórjuk reszeltsajttal és 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Rácsra téve kihűtjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon fontos a gőzös sütő!!!

Sajtos Bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfiol kenyér
Karfiol kenyér

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márton
GM Briós
GM Briós

A tejet felmelegítem, majd bele öntöm az élesztőt és a cukrot, amint felemelkedett ezt hozzá öntöm a már összeöntött liszthez. Jól bedagasztom, annyi lisztel vagy folyadékkal pótl...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Villámkalács (nem kell dagasztani) –
Villámkalács (nem kell dagasztani) –

Lemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk