40 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2-2,5 dl kézmeleg víz,
1 ek. étolaj,
1 ek kefír,
1 kk só,
pici cukor,
kb. 6 dkg kemény sajt.
1 dl cukros kézmeleg vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk 10 dkg lisztet (a 40 dkg-ból) és langyos helyen felfuttatjuk.
Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. A vizet fokozatosan adjuk hozzá! Közepesen lágy tésztát kapunk.
20 pecet pihentetjük, azután lazán átgyúrjuk, és ismét 20 percet pihentetjük.
Ttéglalapra nyújtjuk, 6 részre osztjuk és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepszibe tesszük,ahol még legalább 30 percet pihentetjük.
Ezalatt előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A sütő aljába kis tálkába vizet teszünk, hogy jó gőzös legyen a sütő.
Ha megkeltek a kiflik, bőven lekenjük vízzel, megszórjuk reszeltsajttal és 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Rácsra téve kihűtjük.
Nagyon fontos a gőzös sütő!!!
este kimértem , több só, méz picit kevesebb, autolizáltam, gyurtam, utolsónak a só..2x hajtogattam aztán be tettem a hütöbe, reggel 5kor ki vettem majd 8:30kor most 8ba osztottam n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáld, vagy öntsd össze a liszteket egy nagy tálba, és forgasd meg, hogy jól összekeveredjenek. A sót még ne add hozzá. Futtasd fel meleg helyen az élesztőt kb. 1 dl langyos víz...
Elkészítési idő: 8 ora 45 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat betöltjük a gépbe. 30 percig dagasztjuk, majd 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük, utána átgyúrjuk, cipóra formázzuk, majd bevagdossuk, olivaolajjal megkenjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret egy mély tepsibe tesszük, levágjuk a kalapját, kiszedjük a belsejét és a kenyér köré rakjuk. A tejfölt és a krémsajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű