40 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2-2,5 dl kézmeleg víz,
1 ek. étolaj,
1 ek kefír,
1 kk só,
pici cukor,
kb. 6 dkg kemény sajt.
1 dl cukros kézmeleg vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk 10 dkg lisztet (a 40 dkg-ból) és langyos helyen felfuttatjuk.
Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. A vizet fokozatosan adjuk hozzá! Közepesen lágy tésztát kapunk.
20 pecet pihentetjük, azután lazán átgyúrjuk, és ismét 20 percet pihentetjük.
Ttéglalapra nyújtjuk, 6 részre osztjuk és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepszibe tesszük,ahol még legalább 30 percet pihentetjük.
Ezalatt előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A sütő aljába kis tálkába vizet teszünk, hogy jó gőzös legyen a sütő.
Ha megkeltek a kiflik, bőven lekenjük vízzel, megszórjuk reszeltsajttal és 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Rácsra téve kihűtjük.
Nagyon fontos a gőzös sütő!!!
A kovász hozzávalóit este bekevered, amit zacskóba húzva pihentetsz reggelig. Másnap az összes hozzávalót - plusz liszt hozzáadása nélkül - jól bedagasztod. 40 percet keleszted,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesTálba tesszük a túrót, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel elkezdjük keverni. Pár perc után állandó keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd az olajat i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonya felét meghámozzuk, félbevágjuk, és sós vízben kb. 20 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, pépesre összetörjük, és langyosra hűtjük. 2. A tejet meglangyosítjuk, b...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes200 fokra előmelegitjük a sütőt. Fölverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a cukkinit. Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat. Összekeverjük a fölvert tojásokkal Megformázzu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű