40 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2-2,5 dl kézmeleg víz,
1 ek. étolaj,
1 ek kefír,
1 kk só,
pici cukor,
kb. 6 dkg kemény sajt.
1 dl cukros kézmeleg vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk 10 dkg lisztet (a 40 dkg-ból) és langyos helyen felfuttatjuk.
Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. A vizet fokozatosan adjuk hozzá! Közepesen lágy tésztát kapunk.
20 pecet pihentetjük, azután lazán átgyúrjuk, és ismét 20 percet pihentetjük.
Ttéglalapra nyújtjuk, 6 részre osztjuk és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepszibe tesszük,ahol még legalább 30 percet pihentetjük.
Ezalatt előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A sütő aljába kis tálkába vizet teszünk, hogy jó gőzös legyen a sütő.
Ha megkeltek a kiflik, bőven lekenjük vízzel, megszórjuk reszeltsajttal és 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Rácsra téve kihűtjük.
Nagyon fontos a gőzös sütő!!!
Az élesztőt kis cukros tejben jól megfuttatjuk, majd az egész hozzávalót, jól kidagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük a tésztát, közben elkészítjük a tölteléket. Megpuco...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze, és tegyük félre pihentetni. Ezalatt a kókuszzsíron 5 perc alatt pároljuk puhára a medveha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű