40 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2-2,5 dl kézmeleg víz,
1 ek. étolaj,
1 ek kefír,
1 kk só,
pici cukor,
kb. 6 dkg kemény sajt.
1 dl cukros kézmeleg vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk 10 dkg lisztet (a 40 dkg-ból) és langyos helyen felfuttatjuk.
Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. A vizet fokozatosan adjuk hozzá! Közepesen lágy tésztát kapunk.
20 pecet pihentetjük, azután lazán átgyúrjuk, és ismét 20 percet pihentetjük.
Ttéglalapra nyújtjuk, 6 részre osztjuk és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepszibe tesszük,ahol még legalább 30 percet pihentetjük.
Ezalatt előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A sütő aljába kis tálkába vizet teszünk, hogy jó gőzös legyen a sütő.
Ha megkeltek a kiflik, bőven lekenjük vízzel, megszórjuk reszeltsajttal és 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Rácsra téve kihűtjük.
Nagyon fontos a gőzös sütő!!!
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben egy evőkanál cukorral. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatot...
Elkészítési idő: 2 és fé óraÖsszekeverjük,...száraz serpenyőben megsütjük!
Elkészítési idő: