45-50 dkg liszt
25 dkg ráma
1 pohár tejföl
1 tojás
1 csomag szalagória
15-20 dkg sajt ( lehet vegyesen, füstölt és sima )
1 csapott evőkanál só, kömény, őrölt pirospaprika
A lisztet, a sót összemorzsolom a rámával, a tejfölben feloldom a szalagórát és a tojás sárgájával, a sajt 2/3-val együtt nem túl kemény, de jól nyújtható tésztát gyúrok. Ha keménynek találom, akkor tejföllel még lazítom. Két cipóba veszem, kb egy órahosszáig letakarva szobahőmérsékleten pihentetem. Pihentetés után fél centi vastagságúra kinyújtom. Megkenem a felvert tojásfehérjével. Rászórom a reszelt sajtot, az egész köményt és imitt-amott hintek rá egy kis piros paprikát. A másik adagot szezám maggal szórom meg és felvagdosom egy centi széles rudakra. Ilyenkor még csípek a tésztájából és, ha nem elégé sós, akkor még azt pergetek egy keveset rá. A szalagóriától nem kell megijedni, mert sütés után egyáltalán nem lehet érezni az ízét. Sok lesz belőle, kiadós ! Sokáig eláll, friss marad, ha lesz ideje.
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Utána a vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot a tojásokat, majd a tejfölt. Ezt jól kidolgozzuk, majd 1-2 cm golyó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, lisztet, a főtt, áttört burgonyát és a reszelt sajtot összegyúrjuk. Kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 5-6 cm-es rudacskákra vágjuk. A tetejüket lekenjük 1 felvert tojássárgáj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat meg gyúrom este, bele rakom nagy tálba amit letakarok folpakkal és hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap a pogi téstát elosztom 3 fele, átgyúrom s hagyom kb. 20 perci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A bacont apró kockára vágjuk, serpenyőben pirosra sütjük, majd szűrőkanállal kivesszük a zsírból, félretesszük. A kenyérsütőgép üstjébe a következő sorrendben behelyez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű