45-50 dkg liszt
25 dkg ráma
1 pohár tejföl
1 tojás
1 csomag szalagória
15-20 dkg sajt ( lehet vegyesen, füstölt és sima )
1 csapott evőkanál só, kömény, őrölt pirospaprika
A lisztet, a sót összemorzsolom a rámával, a tejfölben feloldom a szalagórát és a tojás sárgájával, a sajt 2/3-val együtt nem túl kemény, de jól nyújtható tésztát gyúrok. Ha keménynek találom, akkor tejföllel még lazítom. Két cipóba veszem, kb egy órahosszáig letakarva szobahőmérsékleten pihentetem. Pihentetés után fél centi vastagságúra kinyújtom. Megkenem a felvert tojásfehérjével. Rászórom a reszelt sajtot, az egész köményt és imitt-amott hintek rá egy kis piros paprikát. A másik adagot szezám maggal szórom meg és felvagdosom egy centi széles rudakra. Ilyenkor még csípek a tésztájából és, ha nem elégé sós, akkor még azt pergetek egy keveset rá. A szalagóriától nem kell megijedni, mert sütés után egyáltalán nem lehet érezni az ízét. Sok lesz belőle, kiadós ! Sokáig eláll, friss marad, ha lesz ideje.
A lisztet elkevered a vajjal, sóval, szódával. A közepébe mélyedést készítesz beleteszed először a tejfölt, majd a tojások sárgájával jól elkevered, és összedolgozod a lisztel az e...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA sós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe. Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojássa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzákeverjük a sót, élesztőt, a natúr joghurtot és annyi langyos tejet adunk hozzá, amennyit felvesz, hogy könnyed tésztát kapjunk. Kinyújtju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez ledaráljuk a sonkát, adunk hozzá kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot. A tésztához a tálba készítjük az összes hozzávalót és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű