45-50 dkg liszt
25 dkg ráma
1 pohár tejföl
1 tojás
1 csomag szalagória
15-20 dkg sajt ( lehet vegyesen, füstölt és sima )
1 csapott evőkanál só, kömény, őrölt pirospaprika
A lisztet, a sót összemorzsolom a rámával, a tejfölben feloldom a szalagórát és a tojás sárgájával, a sajt 2/3-val együtt nem túl kemény, de jól nyújtható tésztát gyúrok. Ha keménynek találom, akkor tejföllel még lazítom. Két cipóba veszem, kb egy órahosszáig letakarva szobahőmérsékleten pihentetem. Pihentetés után fél centi vastagságúra kinyújtom. Megkenem a felvert tojásfehérjével. Rászórom a reszelt sajtot, az egész köményt és imitt-amott hintek rá egy kis piros paprikát. A másik adagot szezám maggal szórom meg és felvagdosom egy centi széles rudakra. Ilyenkor még csípek a tésztájából és, ha nem elégé sós, akkor még azt pergetek egy keveset rá. A szalagóriától nem kell megijedni, mert sütés után egyáltalán nem lehet érezni az ízét. Sok lesz belőle, kiadós ! Sokáig eláll, friss marad, ha lesz ideje.
A langyos vizet a tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és olajat. Végül az élesztős tejet is. S...
Elkészítési idő: 1,5 óraa mirelit leveles tésztát kifagyasztjuk,10-12 cm hosszúságura szabjuk, belehelyezzük a bacont és megtekerjük mint egy masnit ...tojássárgával megkenjük ...sajtal megszorjuk és be...
Elkészítési idő: 20