menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtosrúd szalagóriás.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45-50 dkg liszt
25 dkg ráma
1 pohár tejföl
1 tojás
1 csomag szalagória
15-20 dkg sajt ( lehet vegyesen, füstölt és sima )
1 csapott evőkanál só, kömény, őrölt pirospaprika

Elkészítés:


A lisztet, a sót összemorzsolom a rámával, a tejfölben feloldom a szalagórát és a tojás sárgájával, a sajt 2/3-val együtt nem túl kemény, de jól nyújtható tésztát gyúrok. Ha keménynek találom, akkor tejföllel még lazítom. Két cipóba veszem, kb egy órahosszáig letakarva szobahőmérsékleten pihentetem. Pihentetés után fél centi vastagságúra kinyújtom. Megkenem a felvert tojásfehérjével. Rászórom a reszelt sajtot, az egész köményt és imitt-amott hintek rá egy kis piros paprikát. A másik adagot szezám maggal szórom meg és felvagdosom egy centi széles rudakra. Ilyenkor még csípek a tésztájából és, ha nem elégé sós, akkor még azt pergetek egy keveset rá. A szalagóriától nem kell megijedni, mert sütés után egyáltalán nem lehet érezni az ízét. Sok lesz belőle, kiadós ! Sokáig eláll, friss marad, ha lesz ideje.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Kolbászos pogácsa/FördösZé
Kolbászos pogácsa/FördösZé

A kolbászt karikázzuk fel, pirítsuk meg, és egy aprítóban pépesítsük. A vajat a liszttel morzsoljuk el, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze, az instant élesztőt nem kell...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Palacsinta sajttal, sonkával töltve (Sóbors)
Palacsinta sajttal, sonkával töltve (Sóbors)

Palacsinta: A tojásokat felütjük, mehet bele az olaj és a só, szépen elkeverjük, miközben a lisztet, tejet és ásványvizet folyamatosan adagoljuk. Selymes, csomómentes tésztát ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Krémsajtos rúd
Krémsajtos rúd

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és összegyúrjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát sütőpapíron vékonyra nyújtjuk. Lekenjük a felvert tojásfehérjével, ízlés s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MAX  kenyér ropogós héjú kovászolt
MAX kenyér ropogós héjú kovászolt

A langyos vizet ráöntöm a kovászra és belemorzsolom az élesztőt. Addig hagyom életre kelni, míg a lisztet átszitálom. Hozzáadom a lisztet a tésztához és a sót. Puha rugalmas tésztá...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk