Pörkölthöz:
1 kg sertés comb
•kb fél dl olaj
•2 db vöröshagyma
•1 db nagyobb paradicsom
•1 db TV paprika
•2 teáskanál fűszerpaprika
pici gulyáskrém
csipet majoranna
csipet őrölt bors
csipet bazsalikom
2 db babérlevél
só
erőspaprika, ha szeretik.
Galuskához:
•0,5 kg liszt (kb fele rétesliszt
•ízlés szerint só
2 egész tojás
A húst felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a paprikát és a paradicsomot is felszeljük.
A hagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és tovább pároljuk.
Beletesszük a fűszereket, de legyen kéznél egy pohár víz. A fűszereket elkeverjük és apránként hozzáadjuk a vizet, vigyázzunk hogy a fűszerpaprika nehogy megégjen, mert keserű lesz. Beletesszük a húst, sózzuk és készre pároljuk. Aki szereti csípősen is készítheti.
Galuska készítése:
A vizet feltesszük forrni.
A 0,5 lisztel elkeverjük a sót, beletesszük a tojást. Csak akkor keverjük k hideg vízzel, mikor már forr a víz. Akkor jó a tésztánk, ha fakanállal megemelünk egy kis tésztát, és a tészta leszakad róla, nem nyúlik mint a rétesnél. Kiszaggatjuk, ha feljött a víz tetjére, eggyet forr, és lehet leszűrni. A galuskára teszünk egy kis olajat hogy ne álljon össze. Házi savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Vágd fel a cukkinit 1,5 - 2 cm vastagságú szeletekre, ha zsenge akkor akár a héját is rajta hagyhatod. A képen látható módon vágd ki a közepét. Tölts meg fasírtnak befűszerezett d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chili pehellyel, és kevés olajon megsütjük vigyázva, hogy ne szárítsuk ki! A bacont, paprikákat, újhagymát apróra vágj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk. A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mi...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes