Pörkölthöz:
1 kg sertés comb
•kb fél dl olaj
•2 db vöröshagyma
•1 db nagyobb paradicsom
•1 db TV paprika
•2 teáskanál fűszerpaprika
pici gulyáskrém
csipet majoranna
csipet őrölt bors
csipet bazsalikom
2 db babérlevél
só
erőspaprika, ha szeretik.
Galuskához:
•0,5 kg liszt (kb fele rétesliszt
•ízlés szerint só
2 egész tojás
A húst felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a paprikát és a paradicsomot is felszeljük.
A hagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és tovább pároljuk.
Beletesszük a fűszereket, de legyen kéznél egy pohár víz. A fűszereket elkeverjük és apránként hozzáadjuk a vizet, vigyázzunk hogy a fűszerpaprika nehogy megégjen, mert keserű lesz. Beletesszük a húst, sózzuk és készre pároljuk. Aki szereti csípősen is készítheti.
Galuska készítése:
A vizet feltesszük forrni.
A 0,5 lisztel elkeverjük a sót, beletesszük a tojást. Csak akkor keverjük k hideg vízzel, mikor már forr a víz. Akkor jó a tésztánk, ha fakanállal megemelünk egy kis tésztát, és a tészta leszakad róla, nem nyúlik mint a rétesnél. Kiszaggatjuk, ha feljött a víz tetjére, eggyet forr, és lehet leszűrni. A galuskára teszünk egy kis olajat hogy ne álljon össze. Házi savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!
A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fűszerezett sertésszeleteket megsütjük. 2. Amíg sülnek 1 tubus olvasztott sajtkrémet 1 kanál tejföllel a mikróban felmelegítünk, pirospaprikával és apróra vagdalt csemegeub...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítjük a pácot, összekeverjük a mustárt, az olajat, a fűszerkeveréket és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát. A húst megsózzuk, és a páccal mindkét oldalát bekenjük -mehet a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. A ketchupot összekeverjük a worchestershire szósszal...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű