Pörkölthöz:
1 kg sertés comb
•kb fél dl olaj
•2 db vöröshagyma
•1 db nagyobb paradicsom
•1 db TV paprika
•2 teáskanál fűszerpaprika
pici gulyáskrém
csipet majoranna
csipet őrölt bors
csipet bazsalikom
2 db babérlevél
só
erőspaprika, ha szeretik.
Galuskához:
•0,5 kg liszt (kb fele rétesliszt
•ízlés szerint só
2 egész tojás
A húst felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a paprikát és a paradicsomot is felszeljük.
A hagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és tovább pároljuk.
Beletesszük a fűszereket, de legyen kéznél egy pohár víz. A fűszereket elkeverjük és apránként hozzáadjuk a vizet, vigyázzunk hogy a fűszerpaprika nehogy megégjen, mert keserű lesz. Beletesszük a húst, sózzuk és készre pároljuk. Aki szereti csípősen is készítheti.
Galuska készítése:
A vizet feltesszük forrni.
A 0,5 lisztel elkeverjük a sót, beletesszük a tojást. Csak akkor keverjük k hideg vízzel, mikor már forr a víz. Akkor jó a tésztánk, ha fakanállal megemelünk egy kis tésztát, és a tészta leszakad róla, nem nyúlik mint a rétesnél. Kiszaggatjuk, ha feljött a víz tetjére, eggyet forr, és lehet leszűrni. A galuskára teszünk egy kis olajat hogy ne álljon össze. Házi savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!
sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiol...
Elkészítési idő: 50 percA húst nagyon alaposan letisztítjuk, kockákra vágjuk és a kockázott zsírszalonnával együtt 2-3 órára betesszük a fagyasztóba. Nem szabad kopogósra fagyasztani, akkor jó, ha éppen m...
Elkészítési idő:a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborssal ízesítjük. A gombaragut a hús kör...
Elkészítési idő: