menu

Családireceptkönyv.hu

Sertéspörkölt galuskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Pörkölthöz:
1 kg sertés comb
•kb fél dl olaj
•2 db vöröshagyma
•1 db nagyobb paradicsom
•1 db TV paprika
•2 teáskanál fűszerpaprika
pici gulyáskrém
csipet majoranna
csipet őrölt bors
csipet bazsalikom
2 db babérlevél

erőspaprika, ha szeretik.

Galuskához:
•0,5 kg liszt (kb fele rétesliszt
•ízlés szerint só
2 egész tojás




Elkészítés:



A húst felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a paprikát és a paradicsomot is felszeljük.
A hagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és tovább pároljuk.
Beletesszük a fűszereket, de legyen kéznél egy pohár víz. A fűszereket elkeverjük és apránként hozzáadjuk a vizet, vigyázzunk hogy a fűszerpaprika nehogy megégjen, mert keserű lesz. Beletesszük a húst, sózzuk és készre pároljuk. Aki szereti csípősen is készítheti.

Galuska készítése:
A vizet feltesszük forrni.
A 0,5 lisztel elkeverjük a sót, beletesszük a tojást. Csak akkor keverjük k hideg vízzel, mikor már forr a víz. Akkor jó a tésztánk, ha fakanállal megemelünk egy kis tésztát, és a tészta leszakad róla, nem nyúlik mint a rétesnél. Kiszaggatjuk, ha feljött a víz tetjére, eggyet forr, és lehet leszűrni. A galuskára teszünk egy kis olajat hogy ne álljon össze. Házi savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!

Sertéspörkölt galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hencsi
Mustáros sertéshús csíkok
Mustáros sertéshús csíkok

A szeletelt sertéshúst felcsíkozzuk , és besózzuk. ízlés szerinti vastagságban bekenjük mustárral. A mustáros húsokat, éppen hogycsak megforgatjuk lisztben. Forró olajban hirtelen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Húspogácsa hambihoz
Húspogácsa hambihoz

Összegyúrom a fentieket és kisőtöm olajban vagy zsírban :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja cornflakes paní
Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja cornflakes paní

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Legendásan finom BBQ oldalas
Legendásan finom BBQ oldalas

Az oldalasokat feldaraboljuk, megsózzuk, majd egy tepsibe tesszük egymás mellé. Felöntjük annyi kólával, hogy ellepje, majd lefedjük alufóliával és 170 fokon 2,5 óráig sütjük. A...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk