menu

Családireceptkönyv.hu

Szalakális meggyes-krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához./Tepsi méret-25x30/
40dkg liszt,
10 dkg vaj,
4 evőkanál porcukor,
1 szalakáli,
2 tojás,
pici tej,
Meggyes krém.
1 kg meggy,
2 cs,.vaníliapuding,
12 dkg cukor,
pici fahéj
Vaníliakrém.
1cs. vaníliapuding,
0,5l tej,
10-15 dkg cukor,
2 vaníliáscukor,
3 tojás sárgája,
10 dkg ráma.

Elkészítés:


Először a krémeket készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni.
Meggykrém:
A meggyet kimagozzuk,3-4 evőkanál meggylét félreteszünk,/ebben keverjük ki a pudingot/ rászórjuk a cukrot, fahéjat és 4-5 percig főzzük. A pudingot simára keverjük a félretett meggylében és a forró megyhez öntjük. Pár perc alatt besűrítjük, majd hűtjük.

Vaníliakrém:
A vaníliapudingot a tojás sárgájával kevés hideg tejben simára keverjük. a többi tejet felforrósítjuk. Hozzáöntjük a pudingot és sűrűre főzzük. Hűtjük.
A cukrokat 10 dkg rámával habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal jól kihabosítjuk.

Tészta:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadunk 4 evőkanál porcukrot, tojást és a kevés tejben felfuttatott szalakálit. Sima tésztát gyúrunk, 4 felé osztjuk. Kinyújtjuk és vajazott tepsi hátulján sütjük. 180fokon kb.6perc. Figyelni kell mert gyorsan sül!
A kihűlt tésztát megtöltjük. Tészta-meggykrém-tészta-vaníliakrém-tészta-meggykrém-tészta. Tetejét porcukorral meghintjük.

Szalakális meggyes-krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Évi féle elronthatatlan torta piskóta
Évi féle elronthatatlan torta piskóta

A sütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fok légkeveréssel) és egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A vajhoz öntjük a tejet és felforrósí...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Házi krémes (anyu)
Házi krémes (anyu)

A tésztához összemorzsoljuk a margarint / vajat a liszttel, majd hozzáadjuk az ecetet / citromlevet és a tejfölt. Egyneművé gyúrjuk a tésztát, majd a hűtőbe tesszük legalább két ór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Hatlapos krémes
Hatlapos krémes

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Két tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral. A tésztához a szalalkalit futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztet keverjük össze a sóval és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hartyáni krémes
Hartyáni krémes

Elkészítés: A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapju...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk