Tésztához./Tepsi méret-25x30/
40dkg liszt,
10 dkg vaj,
4 evőkanál porcukor,
1 szalakáli,
2 tojás,
pici tej,
Meggyes krém.
1 kg meggy,
2 cs,.vaníliapuding,
12 dkg cukor,
pici fahéj
Vaníliakrém.
1cs. vaníliapuding,
0,5l tej,
10-15 dkg cukor,
2 vaníliáscukor,
3 tojás sárgája,
10 dkg ráma.
Először a krémeket készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni.
Meggykrém:
A meggyet kimagozzuk,3-4 evőkanál meggylét félreteszünk,/ebben keverjük ki a pudingot/ rászórjuk a cukrot, fahéjat és 4-5 percig főzzük. A pudingot simára keverjük a félretett meggylében és a forró megyhez öntjük. Pár perc alatt besűrítjük, majd hűtjük.
Vaníliakrém:
A vaníliapudingot a tojás sárgájával kevés hideg tejben simára keverjük. a többi tejet felforrósítjuk. Hozzáöntjük a pudingot és sűrűre főzzük. Hűtjük.
A cukrokat 10 dkg rámával habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal jól kihabosítjuk.
Tészta:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadunk 4 evőkanál porcukrot, tojást és a kevés tejben felfuttatott szalakálit. Sima tésztát gyúrunk, 4 felé osztjuk. Kinyújtjuk és vajazott tepsi hátulján sütjük. 180fokon kb.6perc. Figyelni kell mert gyorsan sül!
A kihűlt tésztát megtöltjük. Tészta-meggykrém-tészta-vaníliakrém-tészta-meggykrém-tészta. Tetejét porcukorral meghintjük.
A cukrot egy 24 cm átmérőjű, vastag falú, teflonbevonatos serpenyőbe öntöttem, és mérsékelt tűzön karamellizálni kezdtem. Mikor a serpenyő szélén már aranyszínűre változott a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját a porcukorral kikeverjük habosra (fehéredésig). Hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben (vajazott, lisztez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű