menu

Családireceptkönyv.hu

Szalakális meggyes-krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához./Tepsi méret-25x30/
40dkg liszt,
10 dkg vaj,
4 evőkanál porcukor,
1 szalakáli,
2 tojás,
pici tej,
Meggyes krém.
1 kg meggy,
2 cs,.vaníliapuding,
12 dkg cukor,
pici fahéj
Vaníliakrém.
1cs. vaníliapuding,
0,5l tej,
10-15 dkg cukor,
2 vaníliáscukor,
3 tojás sárgája,
10 dkg ráma.

Elkészítés:


Először a krémeket készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni.
Meggykrém:
A meggyet kimagozzuk,3-4 evőkanál meggylét félreteszünk,/ebben keverjük ki a pudingot/ rászórjuk a cukrot, fahéjat és 4-5 percig főzzük. A pudingot simára keverjük a félretett meggylében és a forró megyhez öntjük. Pár perc alatt besűrítjük, majd hűtjük.

Vaníliakrém:
A vaníliapudingot a tojás sárgájával kevés hideg tejben simára keverjük. a többi tejet felforrósítjuk. Hozzáöntjük a pudingot és sűrűre főzzük. Hűtjük.
A cukrokat 10 dkg rámával habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal jól kihabosítjuk.

Tészta:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadunk 4 evőkanál porcukrot, tojást és a kevés tejben felfuttatott szalakálit. Sima tésztát gyúrunk, 4 felé osztjuk. Kinyújtjuk és vajazott tepsi hátulján sütjük. 180fokon kb.6perc. Figyelni kell mert gyorsan sül!
A kihűlt tésztát megtöltjük. Tészta-meggykrém-tészta-vaníliakrém-tészta-meggykrém-tészta. Tetejét porcukorral meghintjük.

Szalakális meggyes-krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
karamell krém
karamell krém

A cukrot egy 24 cm átmérőjű, vastag falú, teflonbevonatos serpenyőbe öntöttem, és mérsékelt tűzön karamellizálni kezdtem. Mikor a serpenyő szélén már aranyszínűre változott a cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Méteres kalács rumos-puncsos
Méteres kalács rumos-puncsos

1. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját a porcukorral kikeverjük habosra (fehéredésig). Hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hólabdapudingos mézes krémes
Hólabdapudingos mézes krémes

A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Amerikai krémes
Amerikai krémes

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben (vajazott, lisztez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk