8 db tojás
8 csapott ek finomliszt
8 csapott ek cukor (kristály)
1 csepp citromlé
1 csipet só
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csapott ek finomliszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor (margarinhoz)
1 csomag vaníliás cukor
5 dl habtejszín
2 ek porcukor (a tejszínhez)
2 csomag habfixáló (ha Hulalából készítjük, nem kell a fixáló)
1.5 kg meggy (magozott)
1.A tepsit kibéleljük sütőpapírral, sűrűn megrakjuk a meggyel, ráöntjük a 8 tojásból készített piskótamasszát, sütjük. Hűtjük.
2.Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek lisztet és egy vaníliapudingot megfőzünk.
3.A cukrokat a margarinnal jó habosra keverjük, majd a főzött krémmel is jó alaposan kikeverjük!
4.A tejszínt a cukorral és habfixálóval kemény habbá vejük.
5.A piskótát kiöntjük, rákenjük a krémet és a tetejére a tejszínt. Csokireszelékkel is meglehet szórni.
Elkészítjük először a "cukros tejet". -1 cs. vaníliás cukor -0,5 l tej -2 kupak sütőrum -Porcukor ízlés szerint A fentieket összekeverjük. Elkészítjük a "mascarponés mass...
Elkészítési idő: 30 percEgy közepes méretű tepsi alját kirakjuk keksszel (30 db), és elkészítjük a rá való krémet. A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomóm...
Elkészítési idő:Az összetört étcsokoládét megszórjuk a vaníliás cukorral, hozzáöntjük a tejszínt és vízgőz fölött, kevergetve felolvasztjuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a reszelt narancshéjat....
Elkészítési idő: