8 db tojás
8 csapott ek finomliszt
8 csapott ek cukor (kristály)
1 csepp citromlé
1 csipet só
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csapott ek finomliszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor (margarinhoz)
1 csomag vaníliás cukor
5 dl habtejszín
2 ek porcukor (a tejszínhez)
2 csomag habfixáló (ha Hulalából készítjük, nem kell a fixáló)
1.5 kg meggy (magozott)
1.A tepsit kibéleljük sütőpapírral, sűrűn megrakjuk a meggyel, ráöntjük a 8 tojásból készített piskótamasszát, sütjük. Hűtjük.
2.Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek lisztet és egy vaníliapudingot megfőzünk.
3.A cukrokat a margarinnal jó habosra keverjük, majd a főzött krémmel is jó alaposan kikeverjük!
4.A tejszínt a cukorral és habfixálóval kemény habbá vejük.
5.A piskótát kiöntjük, rákenjük a krémet és a tetejére a tejszínt. Csokireszelékkel is meglehet szórni.
A lapokhoz a hozzávalókból sima tésztát gyúrtam. Négy részre osztottam és tepsi hátán négy lapot sütöttem 180 fokos sütőben, kb 10-10 perc alatt. Amíg a lapok hűltek, elkészítettem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverje össze a lisztet a kakaóval. Adjunk hozzá cukrot és hideg vajat, és gyúrjuk össze gyorsan a tésztát. Tekerje a tésztát fóliába, és tegye a hűtőbe körülbelül fél órára. Nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat összekeverjük, mehet bele minden egyszerre, a kiolvasztott gesztenyemasszát én egyszerűen kézzel belemorzsoltam, nagyobb darabokban. Ha szeretnénk, hogy még könny...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz