1 csm Fettuccine tészta, ( 50 dkg )(szélesmetélt)
10 dkg vaj,
10 dkg főtt sonka ( prosciutto )
20 dkg zöldborsó,
3 db tojás,
2 dl főzőtejszín,
5 dkg kemény sajt (parmezán)
ízlés szerint só, frissen őrölt fehérbors
1 db közepes vöröshagyma
A hagymát apró kockára vágjuk, vajon üvegesre pároljuk.
A főtt sonkát (én jó kis Hazait használtam ) csíkokra vágjuk , a zöldborsót megfőzzük és a megpárolt hagymához öntjük. Együtt átpirítjuk őket, sózzuk borsozzuk.
A 3 db tojást a 2 dl tejszínnel kikeverjük, majd belereszeljük az 5 dkg sajtot, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
A tésztát kifőzzük leszűrjük, és a sonkás z.borsós ragura öntjük
Szorosan olajos nylon szatyorban a hűtőben akár egy hétig is eláll. Töltött lángosnak is csináltam nem lett nehéz a tészta
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós palacsintatésztát készítünk a tojásból, a lisztből a tejből és az ásványvízből, só, kevés cukor és bors hozzáadásával. 2. Ezután a kukoricát, a felszeletelt lila hagymát és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az amerikai palacsintához egy nagy edényben keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Csinálj egy lyukat a közepébe, és öntsd bele a tejet, a tojást és az olvasztott vaja...
Elkészítési idő: 5+15 Nehézség: KönnyűFogyasztás előtti napon elkészíteni. A spagettit kifőzni, a többi hozzávalóval összekeverni, hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű