1 csm Fettuccine tészta, ( 50 dkg )(szélesmetélt)
10 dkg vaj,
10 dkg főtt sonka ( prosciutto )
20 dkg zöldborsó,
3 db tojás,
2 dl főzőtejszín,
5 dkg kemény sajt (parmezán)
ízlés szerint só, frissen őrölt fehérbors
1 db közepes vöröshagyma
A hagymát apró kockára vágjuk, vajon üvegesre pároljuk.
A főtt sonkát (én jó kis Hazait használtam ) csíkokra vágjuk , a zöldborsót megfőzzük és a megpárolt hagymához öntjük. Együtt átpirítjuk őket, sózzuk borsozzuk.
A 3 db tojást a 2 dl tejszínnel kikeverjük, majd belereszeljük az 5 dkg sajtot, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
A tésztát kifőzzük leszűrjük, és a sonkás z.borsós ragura öntjük
Melegíts elő a sütőt 230 fokra. Egy tálba keverd össze a tápióka lisztet, a sót és az 1/3-ad bögre kókuszlisztet. Add hozzá a melegvízet, az olívaolajat és keverd alaposan össze. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olivaolajjal, és hagyjuk pár percig állni. - Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz tésztát összegyúrod..ehhez nem kell profi szakácsnak lenned.. Papirból kúpokat készítesz, ahogy a képen van.. és bevonod alufóliával, és tészta hengereket rátekered.. A felvert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi anyaggal együtt összedolgozzuk, hólyagosra, kb. 10-15 percig dagasztjuk. A tésztájába rumot, citro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű