1 csm Fettuccine tészta, ( 50 dkg )(szélesmetélt)
10 dkg vaj,
10 dkg főtt sonka ( prosciutto )
20 dkg zöldborsó,
3 db tojás,
2 dl főzőtejszín,
5 dkg kemény sajt (parmezán)
ízlés szerint só, frissen őrölt fehérbors
1 db közepes vöröshagyma
A hagymát apró kockára vágjuk, vajon üvegesre pároljuk.
A főtt sonkát (én jó kis Hazait használtam ) csíkokra vágjuk , a zöldborsót megfőzzük és a megpárolt hagymához öntjük. Együtt átpirítjuk őket, sózzuk borsozzuk.
A 3 db tojást a 2 dl tejszínnel kikeverjük, majd belereszeljük az 5 dkg sajtot, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
A tésztát kifőzzük leszűrjük, és a sonkás z.borsós ragura öntjük
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele. 2 kisebb kör alakú, vagy 1 nagy tepsi méretű pizzát készítünk ebből az adagból. Ízlés szerint feltétekk...
Elkészítési idő: 20 perca tészta hozzávalóit jól összekeverjük, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és nagyon vékonyra nyújtjuk. lisztet, v vizet lehet hozzáadni, ahogy az állaga kívánja Meg lehet tölteni...
Elkészítési idő:A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverem, és félreteszem. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávaló hozzáadásával kelt tésztát dagasztok. A duplájára...
Elkészítési idő: 90 perc