Paradicsomlé
Paprika
A paprikákat ha forró paradicsomlébe dobod és 3-4 percet főzöd forrástól számítva, megpuhul annyira, hogy egymásba helyezve a szájukkal felfele, betudsz tenni az üvegbe több darabot is. És úgy öntöd rá a paradicsomlevet. Én csak a forró paradicsomlében főzőm , azután üvegekbe rakom, ráöntöm az újra felforralt paradicsomlevet, és száraz dunsztba teszem. Így néz ki az enyém. én 8-10 db teszek egy 720 ml üvegbe, és kisebb darabokat használok.
Meghámozzuk a birsalmát, lereszeljük és egyből meglocsoljuk cintromlével. A vizet és a cukrot összekeverjük és odatesszük főni, amíg egy homogén szirupot kapunk. Hozzáadjuk a birsa...
Elkészítési idő:A paradicsomot megmossuk és negyedeljük (ha kisebbek, elég csak felezni). Nagyobb méretű tálba tesszük, megszórjuk a sóval és finoman átkeverjük. Félórát pihentetjük, majd a leve...
Elkészítési idő:A vizet felforralom, bele dobom a szegfűszeget és a fahéjat. Kicsit áztatom, leszűröm. A nagyobb lábos aljára beöntöd a fűszeres vizet. Beleteszed a darabokra vágott birsalmát, a...
Elkészítési idő: 4 óra