3 evőkanál. tejföl
2 ek. majonéz
1 kávés kanál mustár
2 csipet cukor
1 csipet só
1/2 citrom leve
16 dkg tonhal
1 piros kalifirniai paprika
2 kis csemegeuborka
1/2 lilahagyma
2 szál újhagyma vagy snidling
1 csm petrezselyemzöld
Pirítós
A paprikát, az uborkát az újhagymát apró kockára vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
A hozzávalókat összekeverjük, beletörjük a tonhalat.
Hűtjük.
Piritóssal tálaljuk.
A lazacot sózzuk, borsozzuk. A csípős dijoni mustárt kikeverjük a nádcukorral és alaposan bekenjük vele a lazacszeleteket. Egy teflon tepsiben 220 fokos sütőben 15 percig grillezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lebőrözött lazacfiléket pirított, darált dióval, fokhagymával, kevés mézzel bedörzsöljük, egy éjszakán át érleljük. Másnap tengeri só és kristálycukor 1-1 arányú keverékébe tessz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lazacpatkókat leöblítjük, meghintjük néhány csepp citromlével (ez különösen fontos a lazac esetében, mert egyfelől nagyon átható a szaga, másfelől törékeny a húsa, és a citrom me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKapcsold be a sütőt 225 fokra. Tedd a halat egy tűzálló tálba: fűszerezd sóval, fehérborssal a citrom reszelt héjával és kifacsart levével. A megmosott póréhagymát vágd fel karikár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű