30 dkg csirkemellfilé
15 dkg csiperke gomba szeletelve
6 koktélparadicsom
1 dl tejszín
só
1 vöröshagyma
1 kk oregano
kevés őrölt bors
1 tk zúzott fokhagyma
paradicsompüré
4 ek olaj
1 ek étkezési keményítő
1 kk citromlé
1 tk fűszerpaprika
Körete rizs vagy nokedli.
A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük.
10 percig főzzük, majd 250 ml vizet a tejszínnel és a keményítővel összekeverünk, és a raguba vegyítjük. Melegítsük tovább, és kb. 3 percig forraljuk még. Végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat.
Ha szükséges, sózzunk még utána.
Az olaj felén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott gombat. Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítjuk, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűCsirke darabokat ( nalam mell file) oliva olajos serpenyőben pirosra sütök a következő fűszereket nem sajnálva:): só, bors, oregano, őrölt corriander, görögszena, fahej. Mikor kesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát, répát megtisztítjuk, megmossuk, a répát karikára vágjuk. (a régi burgonyát kockára) A vöröshagymából, olajból és a pirospaprikából pörköltalapot készítünk, majd 4 dl...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű