30 dkg csirkemellfilé
15 dkg csiperke gomba szeletelve
6 koktélparadicsom
1 dl tejszín
só
1 vöröshagyma
1 kk oregano
kevés őrölt bors
1 tk zúzott fokhagyma
paradicsompüré
4 ek olaj
1 ek étkezési keményítő
1 kk citromlé
1 tk fűszerpaprika
Körete rizs vagy nokedli.
A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük.
10 percig főzzük, majd 250 ml vizet a tejszínnel és a keményítővel összekeverünk, és a raguba vegyítjük. Melegítsük tovább, és kb. 3 percig forraljuk még. Végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat.
Ha szükséges, sózzunk még utána.
Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szoros...
Elkészítési idő:A zöldségeket megtisztítjuk, felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott csirkét is és 3-4 percen át pirítjuk. Ezt követően szűrőkanállal á...
Elkészítési idő:A csirkemelleket felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk. A megtisztított burgonyát egy konyhai robotgép nagy lyukú reszelőjén lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, belereszeljük a fo...
Elkészítési idő: 90perc