30 dkg csirkemellfilé
15 dkg csiperke gomba szeletelve
6 koktélparadicsom
1 dl tejszín
só
1 vöröshagyma
1 kk oregano
kevés őrölt bors
1 tk zúzott fokhagyma
paradicsompüré
4 ek olaj
1 ek étkezési keményítő
1 kk citromlé
1 tk fűszerpaprika
Körete rizs vagy nokedli.
A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük.
10 percig főzzük, majd 250 ml vizet a tejszínnel és a keményítővel összekeverünk, és a raguba vegyítjük. Melegítsük tovább, és kb. 3 percig forraljuk még. Végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat.
Ha szükséges, sózzunk még utána.
A darált húst elkevertem a tojással, a fűszerekkel és a garival, majd félretettem. Amíg pihen, a gari felszívja a nedvességet. Majd egész kicsi húsgolyókat formáztam, és egy olív...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A húst felszeleteljük, fűszerezzük és kevés olajban megsütjük, majd egy tányérra tesszük. A vajat egy edénybe tesszük és felolvasszuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellek mindkét oldalát befűszerezzük a sóval és a borssal. Közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Ráhelyezzük a csirkemelleket és készre sütjük. Egyszer-kétszer meg...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű