menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós rózsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kelt tészta: 60 dkg liszt
,2,5 dl tej
4 dkg élesztő,
3 ek cukor
,1 tk só
1 tojás
1,3 dl olaj,
2 ek tejföl

Túrótöltelék:

50 dkg túró (áttörve)
2-3 ek. cukor
1 citrom
1 teáskanál vanília kivonat
1 egész tojás

Elkészítés:


1 óra alatt a duplájára kelt. Kissé lisztezett felületre borítjuk, és szétdaraboljuk. Nálam 11 dkg-os gombócokra sikerültek, de mint később kiderült, lehettek volna sokkal kisebbek is.Minden gombócot kinyújtunk (nálam 14 cm volt az átmérőjük) Legközelebb elég lesz 10 cm is.
14 cm-es kört nyújtottam, de már tudom, hogy legközelebb elég lesz egy bő tenyérnyi is, úgy kb 10 cm-es kör !
A szemben lévő részeknél a fotón látott formában bevágjuk a tésztát. Ügyeljünk arra, hogy a közepén maradjon annyi hely, hogy a tölteléket be tudjuk úgy rakni, hogy a bevágások mentén ne csurogjon ki a tésztából.
Elkezdődik a szélek felhajtogatása. Miníg a szemben lévő részeket hajtjuk egymás után.
Elkészültünk a rózsa formázásával. Sütőfóliával bélelt tepsire rakjuk és amíg a sütő bemelegszik (20-25 perc) addig hagyjuk még kelni. Tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
l




Túrós rózsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Csigarétes
Csigarétes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos sós kifli (Rupáner)
Sajtos sós kifli (Rupáner)

1. Egyharmad bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál kristálycukrot, majd belemorzsoljuk az egy kocka élesztőt, és felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalóval együtt jól kid...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
 149. Szezámmagos perec, kefírrel
149. Szezámmagos perec, kefírrel

,A két fajta lisztet szitáljuk össze a sütőporral, ezután adjuk hozzá a sót. Keverjük össze. Közben a kefirt mikróban langyosítsuk meg, majd keverjük hozzá a cukrot, ezután szórjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Házi rozskifli
Házi rozskifli

A lisztet, az élelsztőt, sót összekeverem, majd hozzáteszem az olajat és a langyos vízzel jól kidagasztom. meleg helyen két órát kelesztem. Amikor megkelt, rudat a tésztából, nyolc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk