Hozzávalók:
4 szobahőmérsékletű tojás (a fehérjét és a sárgáját válasszuk külön)
1 evőkanál vanília aroma
90 g kristálycukor
60 g olvasztott vaj vagy margarin
90 g liszt
5 dl langyos tej
porcukor a süti megszórásához
Elkészítés:
160 fokra melegítjük elő a sütőt.
Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral.
Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük.
A sárgákat pedig összemixeljük a cukorral. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát. Kb. 2 percig mixeljük.
Beleöntjük a lisztet és addig mixeljük, amíg teljesen egységes masszát nem kapunk.
Lassacskán adagoljuk hozzá a tejet és addig mixeljük, amíg alaposan el nem keveredik.
Ekkor adjuk hozzá a tojáshabot, egyszerre csak a harmadát, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Beleöntjük a sütőtálunkba és kb. 60 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kihűtjük és jó megszórjuk porcukorral.
- A tésztához valókból gyúrunk sima tésztát majd ketté osztjuk. - Mindkét tésztát becsomagoljuk folpackba, az egyiket 20 percre hűtőbe tesszük a másikat a mélyhűtőbe. - 20...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítem 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesTányér nagyságra nyújtjuk és belecsomagolva 20 deka hideg vajat , vékonyra kinyújtjuk , azután kicsire összehajtjuk , ismét nyújtjuk Ezt öt-hatszor ismételjük. Legvégül közepes n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük egy lábasba a kávét, szitáljuk hozzá a kakaóport, majd keverjük össze a kettőt. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, ha ezzel megvagyunk, vegyük le a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű