menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliasodó süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:

4 szobahőmérsékletű tojás (a fehérjét és a sárgáját válasszuk külön)
1 evőkanál vanília aroma
90 g kristálycukor
60 g olvasztott vaj vagy margarin
90 g liszt
5 dl langyos tej
porcukor a süti megszórásához

Elkészítés:



Elkészítés:
160 fokra melegítjük elő a sütőt.

Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral.
Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük.
A sárgákat pedig összemixeljük a cukorral. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát. Kb. 2 percig mixeljük.
Beleöntjük a lisztet és addig mixeljük, amíg teljesen egységes masszát nem kapunk.
Lassacskán adagoljuk hozzá a tejet és addig mixeljük, amíg alaposan el nem keveredik.
Ekkor adjuk hozzá a tojáshabot, egyszerre csak a harmadát, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Beleöntjük a sütőtálunkba és kb. 60 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kihűtjük és jó megszórjuk porcukorral.

Vaníliasodó süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
5 lapos
5 lapos

A lisztben a szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Meggyes krémes
Meggyes krémes

A piskótalapot kettévágjuk. A töltelékhez 4,5 dl vizet (a kompót levét is felhasználhatjuk, akkor annyival legyen kevesebb a víz, összes folyadékmennyiség legyen 4,5 dl) a kimago...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Citromos-túrós szelet
Citromos-túrós szelet

Piskóta: A tojás fehérjét mixerrel kemény habbá verem, majd keverés közben először a cukrot, majd a tojás sárgáját adom hozzá. A végén evőkanalanként hozzáadom az átszitált sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csokihabos sütemény
Csokihabos sütemény

A tojások fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a kakaóport és a kávéport, majd a vizet. Ezt követően összekeverjük az eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk