•1 kg zöldbab
•3 evőkanál olaj
•2 dkg liszt
•1dl tejföl
•1/2 fej vöröshagyma
•1 gerezd fokhagyma
•só késhegynyi pirospaprika
Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, sózzuk, rányomjuk a fokhagymát, egy pici ételízesítőt, és annyi vizet öntünk alá hogy ellepje. Puhára főzzük. Végül tejföllel kevert liszttel besűrítjük. Pörkölttel tálaljuk.
A sárgaborsót minimum 3-4 órára beáztatjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, a babérlevelet, a fokhagymát és a...
Elkészítési idő:A tököt meghámozom, és közepesen vastag szálúra gyalulom. Sózom és hagyom állni, mig a levét ki nem engedi, majd a levétől kinyomkodva egy lábasban felteszem főni annyi vizzel, ho...
Elkészítési idő: 1 óA kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tesszük,...
Elkészítési idő: 47 percEgy 3-4 literes fazékban, közepes lágon összeolvasztjuk a vajat az olajjal. Rádobjuk az aprított hagymát, finoman sózzuk és 3-4 percig fonnyasztjuk. Egy-egy kanál vízzel meglocsolj...
Elkészítési idő: