•1 kg zöldbab
•3 evőkanál olaj
•2 dkg liszt
•1dl tejföl
•1/2 fej vöröshagyma
•1 gerezd fokhagyma
•só késhegynyi pirospaprika
Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, sózzuk, rányomjuk a fokhagymát, egy pici ételízesítőt, és annyi vizet öntünk alá hogy ellepje. Puhára főzzük. Végül tejföllel kevert liszttel besűrítjük. Pörkölttel tálaljuk.
A sárgarépát és a karalábét kis kockára vágjuk. Egy lábasban megolvasztjuk a vaj felét (a többit hűtőben tartjuk), és a sárgarépát párolni kezdjük. Pár perc múlva hozzáadjuk a kara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét átmossuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az egészben hagyott hagymát, a zúzott fokhagymát, és 1 l sonkalé plusz víz keverékében, ha nincs, csak sós vízben, lassú tűzö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA zöldborsót felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Közben ízlés szerint megfűszerezzük: húsleves kocka, zúzott fokhagyma, só, bors, petrezselyemzöld. Puhára főzzük. Közben 2 e...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lencsét előző este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, majd bőséges, tiszta vízben feltesszük főni. A forrástól számított 5 perc múlva leöntjük róla a főző...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű