•1 kg zöldbab
•3 evőkanál olaj
•2 dkg liszt
•1dl tejföl
•1/2 fej vöröshagyma
•1 gerezd fokhagyma
•só késhegynyi pirospaprika
Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, sózzuk, rányomjuk a fokhagymát, egy pici ételízesítőt, és annyi vizet öntünk alá hogy ellepje. Puhára főzzük. Végül tejföllel kevert liszttel besűrítjük. Pörkölttel tálaljuk.
A sárgaborsót előző este hideg vízben áztatom . Másnap leöntöm róla a vizet,megmosom majd felteszem főzni annyi vízzel,hogy éppen ellepje és megsózom.Közben elkészítem a rántást. K...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposzta külső levelét levesszük, majd a fejet ketté vágjuk. Kivesszük belőle a torzsát, majd ujjnyi vékony csíkokra szeleteljük. szűrőbe téve átmossuk, aztán egy lábosba tess...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1.) A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd lehúzzuk a fazekat a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. 2.) A burgonyát megtisztítjuk, fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes