•1 kg zöldbab
•3 evőkanál olaj
•2 dkg liszt
•1dl tejföl
•1/2 fej vöröshagyma
•1 gerezd fokhagyma
•só késhegynyi pirospaprika
Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, sózzuk, rányomjuk a fokhagymát, egy pici ételízesítőt, és annyi vizet öntünk alá hogy ellepje. Puhára főzzük. Végül tejföllel kevert liszttel besűrítjük. Pörkölttel tálaljuk.
A gyalult tököt a sóval és a kaporral odarakom párolódni. Amikor már puha, a cocomasban elkeverem a nyílgyökérlisztet és az egészet a tökbe borítom. Összerottyantom. Végül lezárom...
Elkészítési idő: 20-25 percA borsót annyi vízben, ami éppen ellepi, és 1 ek. cukorral, illetve 1 ek. ételízesítővel puhára főzzük. A tejet simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a borsóhoz, jól elkeverjük,...
Elkészítési idő:A karalábét meghámozom és lereszelem, fel teszem főni annyi vízzel hogy el lepje, ízesítem vegetával, kaporral. Közben elkészítem a húsgombócokat. A darált-húshoz adom a tojást, zú...
Elkészítési idő: 1 óra