menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldbabfőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•1 kg zöldbab
•3 evőkanál olaj
•2 dkg liszt
•1dl tejföl
•1/2 fej vöröshagyma
•1 gerezd fokhagyma
•só késhegynyi pirospaprika

Elkészítés:


Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, sózzuk, rányomjuk a fokhagymát, egy pici ételízesítőt, és annyi vizet öntünk alá hogy ellepje. Puhára főzzük. Végül tejföllel kevert liszttel besűrítjük. Pörkölttel tálaljuk.

Zöldbabfőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zelleres kelkáposztafőzelék (paleo)
Zelleres kelkáposztafőzelék (paleo)

A kelkáposztát, a zellert és a vöröshagymát felkockázzuk, és a bors kivételével feltesszük főni annyi vízben, ami majdnem ellepi. Fedővel letakarjuk és időnként megkeverve puhára f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelkáposzta főzelék *
Kelkáposzta főzelék *

Annyi vízzel föltenni főni, ami éppen ellepi. Ha megfő, rántás.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös szárazbabfőzelék
Tejfölös szárazbabfőzelék

Előző este beáztatjuk a babot jó bő, hideg vízben, és főzés előtt átmossuk -így tesszük fel főzni, ugyancsak hideg vízben. Hozzáadjuk a füstölt husikát, kolbászt, majd a borsot, b...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Felvidéki tökfőzelék
Felvidéki tökfőzelék

A tököt legyaluljuk, besózzuk, és 30 percet állni hagyjuk. A hagymát világosra pirítjuk a zsíron. Annyi lisztet szórunk rá, hogy masszává álljon össze. Rárakjuk a kinyomkodott t...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk