2 citrom
40 dkg csirkemell filé
2 gerezd fokhagyma
só
bors
1 csipet cayenne bors
3 dl tejszín
50 dkg gnocchi
3 dkg vaj
6-8 zsályalevél
2 gerezd fokhagyma
1. Az egyik citromot vékony karikákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben 1 ek olívaolajat magas lángon felhevítünk és lepirítjuk rajta a szeletekre vágott citromot. Tányérra szedjük és félretesszük.
2. A csirkemellet csíkokra vágjuk és a serpenyőbe dobjuk. Magas lángon lepirítjuk, közben hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát.
3. Belereszeljük a másik citrom héját, sózzuk borsozzuk és belefacsarjuk 1/2 citrom levét is. Hozzáadunk 1 csipet cayenne borsot és felöntjük a tejszínnel. Lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
4. A gnocchit sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Közben a vajat egy serpenyőben felhevítjük és közepesen erős láng felett megpirítjuk benne a zsályát és a megroppantott fokhagymagerezdeket. A zsályát kiszedjük és a fűszeres vajon lepirítjuk a gnocchit.
5. Közben a tejszínes mártást is visszatesszük a tűzre és forráspontig melegítjük. A gnocchit összeforgatjuk a mártással, a citromkarikákkal és a pirított zsályával díszítjük.
Elkészítése: A tésztát sós vízben megfőzzük. A vajat, a tejszínt és az ementálit összekeverjük és lassú tűzön felmelegítjük. Nem kell főnie, ha szép lassan összemelegítjük sűrűvé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szezámlisztet a tápiókakeményítő felével és a többi száraz összetevővel összekevertem, hozzáadtam az elkevert tojást, és kanállal jól összekevertem, majd hozzáadtam a vizet is. S...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a cukorral elkevert 1 dl vízben, vagy tejben felfuttatjuk. 2. A liszttel elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat. 3. Elkezdjük d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont felkockázzuk, és serpenyőbe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, ami pont ellepi, és közepes lángon melegíteni kezdjük. (Így kívül ropogós, de belül puha marad.) Egészen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű