4 dkg dió
3 dkg mandula
3 dkg törökmogyoró
5 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg vaj
0,5 dl tejszín
5 dkg cukor
3 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé
2 ek olaj
1. A magokat durvára őröljük, a narancshéjat feldaraboljuk.
2. Vajat, tejszínt, cukrot összeforraljuk, majd hozzákeverjük a magokat, a narancshéjat és a lisztet.
3. Sütőpapíros tepsire teáskanálnyi kupacokat halmozunk, 5 cm távolságra, kör alakúvá lapogatjuk.
4. 175 fokos sütőbe tesszük 10 percre, tepsiben hagyjuk kihűlni.
5. Vízgőz fölött csokoládét olvasztunk az olajjal, majd a kihűlt korongok alját csokiba mártjuk és rácsra tesszük őket, hogy megdermedjen a máz.
Diós tortalap. Diós lapokat sütöttem, a krém az csokis lesz, most leírom a nekem bevált receptemet hátha tudok v.kinek segíteni, OK? 26 cm tortasütő, 1 laphoz írom a mennyisége...
Elkészítési idő: 20' Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit és közepes méretű tepsi hátán, 180 °C-on, körülbelül 8-10 perc alatt megsütjük a lapokat. Négy lapot sütünk. A krémhez a sűrített tejet folyamatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaót, olajat és tovább keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd a toj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű