4 dkg dió
3 dkg mandula
3 dkg törökmogyoró
5 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg vaj
0,5 dl tejszín
5 dkg cukor
3 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé
2 ek olaj
1. A magokat durvára őröljük, a narancshéjat feldaraboljuk.
2. Vajat, tejszínt, cukrot összeforraljuk, majd hozzákeverjük a magokat, a narancshéjat és a lisztet.
3. Sütőpapíros tepsire teáskanálnyi kupacokat halmozunk, 5 cm távolságra, kör alakúvá lapogatjuk.
4. 175 fokos sütőbe tesszük 10 percre, tepsiben hagyjuk kihűlni.
5. Vízgőz fölött csokoládét olvasztunk az olajjal, majd a kihűlt korongok alját csokiba mártjuk és rácsra tesszük őket, hogy megdermedjen a máz.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk majd kettéosztjuk. A tészta egyik felébe kakaóport szórunk. kb.: 2 evőkanálnyit, majd pici tejet adunk hozzá és mindkét darabot jó vékonyra nyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig robotgéppel kikeverjük. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. A sütőt kb. 250 °C-r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojás sárgákat habosra keverni a cukorral, kanalanként hozzá adni a vizet, tovább kavarjuk. A lisztet, sütőport összekeverjük és bele keverjük a tojásos masszába,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojássárgáját kikeverjük az édesítővel, a fehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát, ízlés szerint még édesítőt és az egészet a tojásfehérjével és a sárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes