menu

Családireceptkönyv.hu

Sütőben sült tészta sajttal és húsgombóccal


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
2 ek. olívaolaj
400 g orsós tészta (vagy bármilyen rövidebb tészta)
1 fej vöröshagyma
3 kaliforniai paprika különféle színekben
1 kövér cukkíni
4 gerezd fokhagyma
400 ml tejszín
1 tk füstölt paprika őrlemény
só, bors
10 dkg sajt

A húsgolyókhoz:
0,5 kg darált sertéshús
1 csokor friss petrezselyem
2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
5-6 dkg sajt
só, bors

Elkészítés:


1. Először elkészítjük a húsgolyókat. Ehhez a darált húst egy tálba tesszük, majd beízesítjük: sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszernövényeket és a fokhagymát finomra aprítva. A sajtból kisebb kockákat vágunk és ezt is hozzákeverjük a húshoz.
2. Közepes méretű golyókat formázunk belőle ügyelve arra, hogy mindegyikbe jusson a sajtkockákból. Egy serpenyőben olajat hevítünk és kisütjük benne a húsgolyókat, amiket aztán letakarva félreteszünk és hozzálátunk a tészta elkészítéséhez.
3. A tésztát sós, forró vízben főzni kezdjük, és amíg elkészül, összedobjuk a mártást.
4. Egy lábasban olajat hevítünk, majd ezen üvegesre pirítjuk a vöröshagymát. Erre jön a finomra vágott fokhagyma, a felkockázott kápia paprika és a szintén kis kockákra vágott cukkíni. Pirítunk egyet a zöldségeken, majd jöhet a tejszín, amihez még hozzáadunk egy keveset a tészta főzőlevéből és rottyantunk rajta egyet, hogy szép, mártásos állagot kapjunk.
5. A tésztát ne főzzük teljesen készre: az al dente állapotnál is kicsivel keményebb tésztát borítsuk egy hőálló tálba és öntsük rá a kész mártást.
6. Forgassuk össze az egészet jó alaposan, majd jöhetnek rá a húsgolyók. A tetejére reszelünk rengeteg sajtot és 180 fokos sütőben éppen addig sütjük (kb 10-15 perc), amíg a sajt szépen rásül a tésztára.

Sütőben sült tészta sajttal és húsgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Aranygaluska diétásan, szénhidrátcsökkentett lisztbő
Aranygaluska diétásan, szénhidrátcsökkentett lisztbő

A tészta hozzávalóiból diétás kelt tésztát készítünk: a szénhidrátcsökkentett lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a kenéshez szükséges tojás kivételével sima fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hagymás-túrós rakott nokedli
Hagymás-túrós rakott nokedli

A túrót egy nagyobb edényben összetörjük, és a liszttel, tojásokkal, sóval, vízzel galuskatésztává állítjuk össze. (Én erre egy kézi robotgép dagasztó-fejét használom.) A kolozsvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gazdag háromszögek
Gazdag háromszögek

Langyos tejben felfutattam az élesztőt a cukorral, majd egy tálban bedagasztottam a hozzávalókat. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztettem. A megkelt tésztát k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Milánói spagetti
Milánói spagetti

Egy nagy edényben felteszünk vizet forrni. Míg a víz felforr, összevágjuk a hozzávalókat: nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát, kis kockákra (kb 1x1 cm) a sonkát (ezért egybe...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk