50 dkg burgonya
1 közepes hagyma
2 kisebb sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors, paprika
tárkony, petrezselyem
1 tejföl
1 ek liszt
1. Apróra vágott hagymát kis olívaolajon megpuhítjuk, megszórjuk paprikával.
2. Rádobjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, répát, fokhagymát és összekeverjük.
3. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet.
4. Ha megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a tárkonyt. Liszttel, tejföllel behabarjuk a levest.
A meghámozott hagymát finomra vágjuk, a megtisztított pórét felkarikázzuk. Mindkettőt 5 percig pároljuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét verjük kemény habbá 1 csipet sóval és a cukorral, majd fűszerezzük a fahéjjal. Forraljunk fel vizet, adjuk hozzá a bort és a cukrot. Amint elolvadt a cukor, adagolj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KözepesA savanyú káposztát mossuk át a sóssága miatt. A tarját és a szalonnát kockára,a répát karikákra vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy lábosban kevés olajon megdinszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, apróra vágjuk, a húsleveskockával, a tárkonnyal, a szerecsendióval ízesítjük. Felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ezután turmixoljuk és 2 dl tejföllel felön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű