50 dkg burgonya
1 közepes hagyma
2 kisebb sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors, paprika
tárkony, petrezselyem
1 tejföl
1 ek liszt
1. Apróra vágott hagymát kis olívaolajon megpuhítjuk, megszórjuk paprikával.
2. Rádobjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, répát, fokhagymát és összekeverjük.
3. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet.
4. Ha megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a tárkonyt. Liszttel, tejföllel behabarjuk a levest.
Elkészítés A karalábét megtisztítom és kockára vágom, a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert szintén felkarikázom és egy fazékba teszem. Felöntöm vízzel és sózom. Egy másik lábas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát vágd apró kockákra, és süsd zsírjára.Szűrőkanállal szedd ki a pirosra sült szalonna kockákat, a zsírjában hervaszd meg a finomra aprított hagymát. Szórd rá a felszelet...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Közepeshttp://aprosef.hu/palocleves_recept
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1: A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, majd julienne-re vágjuk, és félretesszük. Ha nagyon savanyú lenne a káposztánk, akkor kevés vízbe áztassuk be, majd jól nyomkodjuk ki! 2:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű