50 dkg burgonya
1 közepes hagyma
2 kisebb sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors, paprika
tárkony, petrezselyem
1 tejföl
1 ek liszt
1. Apróra vágott hagymát kis olívaolajon megpuhítjuk, megszórjuk paprikával.
2. Rádobjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, répát, fokhagymát és összekeverjük.
3. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet.
4. Ha megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a tárkonyt. Liszttel, tejföllel behabarjuk a levest.
1. Az oldalast egy nappal korábban beáztatjuk. 2. Egy nagy fazékban feltesszük főni kb. 4 liter vízzel. 3. A káposztát átmossuk, ha túl savanyúnak ítélnénk. 4. Ha fa hús félpuhá...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: Könnyűhagyma->párolom+zöldségek+paprika+vízzel felöntöm+vegeta-->ha forr bele a karfiol+végén a tészta :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a póréhagymát felaprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A felforrósított olajba egyszerre beletesszük a hagymát, póréhagymát, szalonnát és kevergetve megpirítjuk....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban olajat hevítünk, rádobjuk a finomra vágott hagymát, amit üvegesre párolunk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Közepes lán...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű