0,5 kg darált marhahús
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt koriander
só, ízlés szerint
½ közepes nagyságú fehérhagyma, apró kockákra vágva
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd aprított fokhagyma
1 konzervnyi kockára vágott paradicsom
1 evőkanál chili por
1 konzerv bab
2 csészényi marhahúsleves alaplé
Közepes hőfokon süsd lassan aranybarnára a darált húst egy nagy serpenyőben. Ízesítsd meg a fél teáskanál köménnyel és korianderrel és egy csipetnyi sóval. Ha már szép barna színe lett, akkor szűrd le, hogy megszabadulj a felesleges zsírtól.
Egy előmelegített lábasban pirítsd meg a hagymát az olajban körülbelül 2 percig, majd add hozzá a fokhagymát is, és pirítsd őket együtt még további 1 percig. Ezután add hozzá a darált húst, a maradék köményt, koriandert, az felkockázott paradicsomot, a chili port, a babot, és öntsd nyakon az egészet az alaplével, majd jól keverd össze.
Várj míg felforr, majd a hőfokot lejjebb véve párold 1-2 órán keresztül
◾️A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és elősütjük. ◾️Az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított zöldségeket. ◾️Felöntjü...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KönnyűA marhabélszínt egy éles késsel darált hús finomságúra aprítjuk. (Ha nem akarunk vesződni, nyugodtan le is darálhatjuk.) A shallot hagymát finomra vágjuk, és egy nagy csipet sóval...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesA zsemléket vágjuk fel kockákra, és pirítsuk őket aranysárgára. Amíg a zsemlekockák pirulnak, vágjuk apróra a petrezselymet, a hagymát pedig finomra. Tegyük keverőtálba a megpirult...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA marinádhoz a megtisztított fokhagymát felszeleteljük. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A fokhagymát összekeverjük a mustárral, a mézzel, 10...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Nehéz