menu

Családireceptkönyv.hu

Chilis szürkemarha


Írta:

Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg darált marhahús
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt koriander
só, ízlés szerint
½ közepes nagyságú fehérhagyma, apró kockákra vágva
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd aprított fokhagyma
1 konzervnyi kockára vágott paradicsom
1 evőkanál chili por
1 konzerv bab
2 csészényi marhahúsleves alaplé

Elkészítés:


Közepes hőfokon süsd lassan aranybarnára a darált húst egy nagy serpenyőben. Ízesítsd meg a fél teáskanál köménnyel és korianderrel és egy csipetnyi sóval. Ha már szép barna színe lett, akkor szűrd le, hogy megszabadulj a felesleges zsírtól.

Egy előmelegített lábasban pirítsd meg a hagymát az olajban körülbelül 2 percig, majd add hozzá a fokhagymát is, és pirítsd őket együtt még további 1 percig. Ezután add hozzá a darált húst, a maradék köményt, koriandert, az felkockázott paradicsomot, a chili port, a babot, és öntsd nyakon az egészet az alaplével, majd jól keverd össze.

Várj míg felforr, majd a hőfokot lejjebb véve párold 1-2 órán keresztül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fűszeres borjúragu
Fűszeres borjúragu

A húst nagyobb darabokra vágjuk és átkenjük olajjal, majd a csilit, a curryt, és a kurkumát, összekeverjük és átkenjük vele. Egy kisebb edénybe tesszük, lefedjük és legalább 3 órán...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Párolt marhaszelet meggyszósszal
Párolt marhaszelet meggyszósszal

Megtisztítombés felaprítom a zöldségeket, nagyobb darabokra. A fokhagymát gerezdekre szedem és megpucolom. A húst lehártyázom, lemosom, megtörölgetem, majd újnyi vastagra szeletel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Kínai pirított gőzgombóc ötfűszeres-marhahúsos tölte
Kínai pirított gőzgombóc ötfűszeres-marhahúsos tölte

A gőzgombóchoz első lépésben elkészítjük a kelt tésztát. Ehhez a hozzávalókból fényes, feszes tésztát dagasztunk, majd egy órát meleg helyen pihentetjük konyharuhával letakarva. Ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Ikeás svéd húsgolyó
Ikeás svéd húsgolyó

A kenyeret aprítógépben morzsásra aprítjuk, közepes tálba tesszük és felöntjük tejjel. Hagyjuk pihenni, hogy magába szívja a tejet. A darált húst nagy keverőtálba tesszük, hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk